Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

In één weekend halen ruim 100 jongeren certificaat 'Reanimatie'

10 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - ‘Back2Life’ laat jongeren reanimeren. De stichting Reanimatie Drechtsteden is deze maand een campagne gestart om jongeren tussen de 14 en 19 jaar te laten deelnemen aan een workshop reanimeren. Het afgelopen weekend haalden 106 jongeren hun certificaat.

Ruim 100 jongeren in de Drechtsteden kunnen dus helpen als iemand een hartstilstand krijgt. “Je begint met reanimeren als iemand niet meer ademt, want anders ga ie? ……. dood”. Dat was de boodschap die één van de instructeurs alle jongelui meegaf. “En”, zo vervolgde hij, “je doet het altijd goed, want als je niks doet overleeft die persoon niet. Jij geeft die persoon een overlevingskans”.

De bewustwordingscampagne “Back2Life” is een initiatief van de Stichting Reanimatie Drechtsteden en wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank en sportschool Fit for Free. Jongelui worden in staat gesteld deel te nemen aan een GRATIS reanimatie workshop. De komende weken nemen nog eens enkele honderden jongeren deel aan de gratis workshops. En de aanmeldingen komen nog steeds binnen.

Waarom?
Wie wil zijn familielid, maat of vriendin zomaar dood laten gaan? Of begin je met reanimeren? Dat is waar het om gaat. Behalve dat je leert reanimeren op een hele vette beat krijg je uitleg over het bedienen van een AED-apparaat. Alle deelnemers krijgen na de workshop een goodie-bag en maken kans op een mooie iPad Retina 32 Gb en/of een jaar lang gratis sporten bij Fit for Free.

Inschrijven
Inschrijven voor de workshop kan via een speciale website www.reanimatiedrechtsteden.nl/back2life. Je kunt bij het inschrijven meteen zien of er nog plaats is op de door jouw gewenste datum. Meedoen kost niets, want de actie wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en Fit for Free Dordrecht.

Meer info Back2Life
Website: www.reanimatiedrechtsteden.nl/back2life Facebook : www.facebook.com/back2lifeds Twitter: www.twitter.com/back2lifeds Instagram: www.instagram.com/back2lifeds

Toonaangevend
De Stichting Reanimatie Drechtsteden is inmiddels toonaangevend in Nederland. De aanpak middels een op de jongeren gerichte campagne om jongeren aan het reanimeren te krijgen is nog niet eerder toegepast. Daarnaast werkt Reanimatie Drechtsteden intensief samen met andere partners, zoals de Nederlandse Hartstichting. De Stichting was vorige maand bijvoorbeeld te gast op het hoofdkantoor van de Nederlandse Hartstichting in verband met een Reanimatie try-out voor 40 wetenschappers.

Andere opvallende gebeurtenissen waren deelname aan het landelijke CarVasZ congres vorig jaar in Ede. Instructeur Marcel Charité van Reanimatie Drechtsteden heeft op professionele wijze met de Nederlandse Hartstichting een nieuwe manier van reanimatie-training verzorgd. Tevens
werd de Reanimatie-app geïntroduceerd.

Vorig jaar werd onder toeziend oog van ruim 300 hulpverleners de Hulpverlener van het Jaar bekend gemaakt. Voorzitter van Reanimatie Drechtsteden en ambulanceverpleegkundige Robert Vreugdenhil werd winnaar in de categorie “ambulance“.
 

Lees meer over:

reanimatie back2life
Deel dit bericht met je vrienden!