Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Jasper Mos ontvangt eerste DKIB Magazine in Postillion Hotel

7 maart 2014

DORDRECHT - De Dordtse wethouder Jasper Mos van Economische Zaken ontving donderdag 6 maart de eerste DKIB, oftewel het Dordtse Kil in Business Magazine. Hij kreeg deze uit handen van Joyce Lipman, initiatiefneemster en de drijvende kracht achter de netwerkactiviteiten in dit gebied. Zij bracht samen met uitgever ZPRESS MEDIA Group dit magazine uit. Het magazine toont de gevarieerde bedrijvigheid in dit industriegebied en de veelzijdige groeipotenties.
 
Tijdens een drukbezochte presentatie in Postillion Hotel Dordrecht sprak Antoin Peeters, Dordtenaar en bekend van onder meer RTL Nieuws, met Joyce Lipman over het ontstaan van DKIB. “Voor mij is een droom, na hard werken, werkelijkheid geworden. Ik wil onder meer via dit magazine laten zien wat hier aan bedrijvigheid plaatsvindt.”

“Er zijn in dit gebied ruim zevenhonderd bedrijven gevestigd die samen aan zeker 14.000 mensen werk bieden. Alleen mogen ze elkaar wat beter leren kennen. Daarom ben ik een aantal jaar geleden met de DKIB- netwerkborrel gestart. Ik wil een platform creëren en de onderlinge samenwerking
stimuleren. Dit magazine draagt daar ook toe bij. Zelfs tijdens de productie hebben we bedrijven binnen het gebied aan elkaar gekoppeld. Het blad is dus voor uitkomst al een succes”, aldus Joyce Lipman.
 
Joyce Lipman en ZPRESS willen DKIB eenmaal per jaar gaan uitgeven, want er is nog voldoende om over te schrijven. Joyce Lipman: “De ontwikkeling zet zich verder door. De Dordtse Zeehaven, in beheer van het Havenbedrijf Rotterdam, gaat een nog sterkere rol spelen tussen Rotterdam en Moerdijk. Ook de aanpassing van het veelbesproken knooppunt A16 en N3 zal veel verkeersoverlast terugdringen. En verder staat de realisering van Dordtse Kil IV op de agenda. Er is dus nog genoeg beweging in Dordrecht West.”
 
Het DKIB Magazine wordt gratis verspreidt binnen het Dordtse Kil gebied, Moerdijk, Havenbedrijf Rotterdam en de Drechtsteden. De magazines kunnen gratis na besteld worden via info@dkib.nl.
 
Foto-onderschrift
Wethouder Jasper Mos krijgt het eerste exemplaar van het DKIB Magazine van initiatiefneemster Joyce Lipman. (Foto Rob van der Pas)

Lees meer over:

zeehaven dordtse kil dkib
Deel dit bericht met je vrienden!