Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Inschrijving voor Dordtse Jazz Prijs 2014 geopend

7 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op zondag 4 mei en 1 juni vindt de 26 editie van de Dordtse Jazzprijs 2014 plaats. Hiervoor kunnen jonge musici, studenten en/of pas afgestudeerde musici zich inschrijven. De wedstrijd zal onderdeel zijn van de Sena Summer Jazz 2014 activiteiten van het Jazzpodium DJS.

Meerdere activiteiten worden in deze periode georganiseerd waaronder Jazzlab workshops, Jazzlab sessies, de jazzprijs en programmering tijdens het Big Rivers festival. De voorselectie voor deze prijs gebeurt uitsluitend aan de hand van audio en/of video materiaal op internet dat aangemeld moet worden via jazzprijs@jazzpodiumdjs.nl

Deze inzendingen worden beluisterd door een stel doorgewinterde jazzliefhebbers. Zes bands worden uiteindelijk geselecteerd om zondag 4 mei of 1 juni op te komen treden in Jazzpodium DJS te Dordrecht. Het laatste muziekstuk dat gespeeld wordt moet een eigen interpretatie van Monk’s “Well You Needn’t” zijn. Het optreden wordt beoordeeld door een gerenommeerde jury.

De winnaar krijgt een prijs van 1000 euro. Tevens krijgt de winnaar een speelplek op het Sena Summer Jazz Podium tijdens het Big Rivers Festival. Iedere band die mee doet krijgt een uitgebreid juryrapport. Er kan een kleine onkosten vergoeding geregeld worden voor iedere act.
Uiteraard zijn er voldoende consumpties en versnaperingen.

Waar wordt opgelet?
- Composities en arrangementen
- Improvisaties
- Performance
- Orginaliteit

Spelregels:
- een eigen arrangement van het Thelonious Monk stuk Well You Needn’t.
- bands geven zich op via het email adres jazzprijs@jazzpodiumdjs.nl daarbij gevoegd een link naar youtube of andere bronnen waar de jury makkelijk de muziek kan vinden, verder een bio, foto of een link naar de website. De jury moet minimaal 2 composities kunnen beluisteren.
- een set van 45 minuten
- na de 2 finales wordt de winnaar bekend gemaakt
- per mail ontvangen de acts de uitslag met een jury rapport

Lees meer over:

big rivers jazzpodium jazzprijs
Deel dit bericht met je vrienden!