Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

CDA: nieuw dierenasiel hard nodig

5 maart 2014

DORDRECHT - Het Dordtse dierenasiel Louterbloemen heeft een belangrijke functie in onze stad. Uiteraard het dierenwelzijn, maar ook sociaal. Jongeren kunnen er stage lopen en het asiel gaat vaak op bezoek bij bijvoorbeeld Het Parkhuis voor knuffeldagen. Het asiel is dus belangrijk voor het welzijn van dieren, jongeren en ouderen.

Helaas blijkt uit gesprekken met de medewerkers en vrijwilligers dat het asiel tegen problemen aanloopt. Het gaat dan met name om ruimtegebrek. Louterbloemen is gebouwd in de jaren 60, toen het aantal bewoners op ons eiland nog fors minder was. Vandaag de dag zijn er veel meer Dordtenaren en dus ook veel meer dieren die zorg nodig hebben. Het asiel is uit zijn jasje gegroeid en moet uitbreiden. Ten tweede is het terrein nu van het Havenbedrijf bedrijf. Louterbloemen pacht de grond, maar deze overeenkomst loopt over een paar jaar af. Dit kan een probleem worden.

Raadslid Peter Heijkoop: 'Het CDA vindt dat er nu moet worden doorgepakt. Het asiel is voor belangrijk voor onze stad en de vrijwilligers verdienen alle steun en waardering. Zulke inzet moeten we behouden. Daarom heeft het CDA vandaag vragen gesteld aan het college om tot een praktische oplossing te komen. Door Louterbloemen te helpen, helpen we niet alleen de dieren, maar ook de hele stad.'

 


 

Lees meer over:

CDA dierenasiel peter heijkoop
Deel dit bericht met je vrienden!