Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse kinderen kiezen voor bomen

5 maart 2014 (door Eva Baars)

DORDRECHT -  Woensdag 12 maart is het Boomfeestdag, ditmaal met het thema “Kiezen voor bomen”. Leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool Pius 10 zullen samen met wethouder Rinette Reynvaan aan de Frans Lebretlaan in Oud Krispijn 14 jonge bomen planten.

Boomfeestdag, traditioneel op de derde woensdag van maart, is dit jaar speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen verplaatst. Het thema “Kiezen voor bomen” is ook op de verkiezingen afgestemd. Dit zodat met het planten van de bomen nogmaals extra de aandacht gevestigd kan worden op het gemeentelijke groenbeleid en het belang van groen voor een prettige leefomgeving. Het planten van bomen draagt onder andere bij aan een betere gezondheid van de omwonenden en een fijnere speelomgeving voor kinderen. Een groene boomrijke gemeente levert de gemeente ook geld op. Woningen staan namelijk minder lang te koop omdat mensen graag in groene omgeving wonen. Er zullen 14 elzen, Alnus spaethii ‘Spaeth’, geplant worden. Zij vervangen de zieke paardenkastanjes die voorheen aan deze laan stonden. De bomen leden aan de kastanjeziekte, een ziekte veroorzaakt door een bacterie die er uiteindelijk toe leidt dat de boom sterft. Wethouder Reynvaan zal samen met 40 leerlingen van Pius 10 de schep in de grond steken om de wijk een stukje groener te maken. Ook in Dordrecht wordt gekozen voor bomen.

Boomfeestdag is een initiatief van Stichting Nationale Boomfeestdag. In samenwerking met Duurzaamheidscentrum Weizigt en A-Garden Groenspecialisten organiseert de afdeling Stadsbeheer in Dordrecht Boomfeestdag 2014. Dordtse kinderen worden door het planten van de bomen bewust gemaakt van het belang van groen in de wijk. Kijk voor meer informatie op www.boomfeestdag.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!