Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe Waterbushalte Ark van Noach geopend

3 maart 2014

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht heeft samen met de Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland op vrijdag 28 februari de nieuwe Waterbushalte Dordrecht Ark van Noach in gebruik genomen. Met deze nieuw halte kunnen meer forenzen en recreanten gebruik maken van de Waterbus en wordt de bereikbaarheid van het gebied met de Ark van Noach te vergroot.

Deze uitbreiding van het grootste openbaar vervoer netwerk over water van Nederland is onderdeel van het totale investeringsprogramma rondom Stadswerven en sluit naadloos aan bij de plannen van de Waterdriehoek coalitie, waarbinnen gebiedsontwikkeling en de promotie van de regio centraal staan. 
 
‘Iedereen die de Ark van Noach en de omgeving wil bezoeken kan nu bij deze nieuwe Waterbushalte uitstappen. Geen file, geen vertraging, geen parkeerproblemen en bovendien een mooie tocht over de rivier. Met de ontwikkelingen in de Stadswerven zullen straks nog veel meer mensen van deze halte en de Waterbus gebruik gaan maken', aldus gedeputeerde Ingrid de Bondt. 'De Drechtsteden hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de verbetering van het openbaar vervoer. Goede verbindingen per bus, waterbus en trein garanderen de onderlinge bereikbaarheid van de zes gemeenten. Inwoners en bezoekers reizen met het openbaar vervoer ook eenvoudig naar alle andere mooie en toeristisch aantrekkelijke plekken in de regio', zegt regionaal portefeuillehouder duurzame bereikbaarheid Sjoerd J. Veerman. 
 
Stadswerven 
Er gebeurt veel rondom Stadswerven, waaronder de 300 meter lange Ark van Noach, de gerenoveerde Biesboschhal met kunstcentrum DordtYart, de toekomstige bioscoop, het Energiehuis en de verkoop van nieuwe zelfbouw woningen. Wethouder Jasper Mos: 'Een goede bereikbaarheid is belangrijk voor dit gebied dat in ontwikkeling is. Via een uitgebreid netwerk van vaarverbindingen kan dit gebied optimaal worden ontdekt en beleefd. Met verschillende partners werken we aan de aantrekkelijkheid, toegankelijkheid en zichtbaarheid van niet alleen Stadswerven maar de gehele waterdriehoek: het gebied tussen Dordrecht, Kinderdijk en de Biesbosch'. 
 
De nieuwe Waterbus halte ligt aan de rand van het ruime parkeerterrein aan de Maasstraat, waardoor deze ook een Park & Ride functie heeft gekregen voor automobilisten. Afgelopen jaar heeft Waterbus meer reizigers vervoerd dan het jaar ervoor en hoopt met de nieuwe halte deze trend voort te zetten. De komst van de internationale Hollywood film “Noah” (in bioscopen in april 2014) zorgt reeds voor extra interesse in de Ark van Noach, ook van internationale toeristen aan het gebied. 
 
Deel dit bericht met je vrienden!