Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Leden van museum proeven al van de Koninklijke kunstexpositie

1 maart 2014

DORDRECHT – Meer dan zevenhonderd leden van de vereniging Dordrechts Museum hadden vandaag een primeur. Ze mochten twee uur al iets proeven van de Koninklijke expositie in het museum, die de Koning aanstaande dinsdag zal openen. De leden voelden zich dan ook Koninklijk behandeld in de ruimtes, die passend waren ingericht en verlicht.

Na twee uur kwam er weer een afzetting te staan tussen de vaste expositieruimte van het museum en de afdeling voor de presentatie van de Kunstkoning tot 15 juni te zien zal zijn.

Directeur Peter Schoon en conservator Sander Paarlberg gaven de leden toelichting tijdens eerste informele presentatie. Peter vertelde wel, dat voor de ontvangst van de gasten maandag nog de laatste voorbereiding worden getroffen. Bij de ingang was op het scherm nog niet zichtbaar dat het museum vanaf 5 maart echt zeven dagen in de week vanaf 10 tot 17 uur open is de grootste expositie ooit in Dordrecht.

Oud-burgemeester Ronald Bandell en gedeputeerde Govert Veldhuijzen behoorden tot de leden van de vereniging, die al bijna 175 jaar zo belangrijk is voor het museum in Dordrecht.

De vrijwilligers van het museum mogen maandagavond nog komen kijken en dan is het optellen tot de Koning komt kijken naar de kunst van zijn voorvader.

Inmiddels begint langzaam de belangstelling voor de expositie in het land toe te nemen. De ANWB besteedt er aandacht aan en ook omroepen hebben het in de aanbieding gedaan voor hun achterban.

D66 haakt morgen (zondag) bij het standbeeld van Johan en Cornelis de Witt in op de kunstexpositie.

 

http://wii-kunstkoning.nl/

 

Kunstkoning

Na ruim 150 jaar brengt het Dordrechts Museum een belangrijk deel van de bijzondere kunstcollectie van Koning Willem II voor één keer weer bij elkaar in deze internationale expositie.

Willem II

Meer informatie

Lees meer over:

koninklijk museum
Deel dit bericht met je vrienden!