donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Verkeersveiligheidscampagne “BOB in de sportkantine” breidt fors uit

27 februari 2014

DRECHTSTEDEN - De succesvolle campagne “Bob in de sportkantine” breidt fors uit in Zuid-Holland. Op 6 maart worden de bekende Bob-pakketten met campagnematerialen verstuurd naar bijna 300 sporthallen en sportverenigingen met een kantine in eigen beheer. Door deze materialen op te hangen ondersteunt de club de Bobgedachte. De boodschap van deze campagne is dat bezoekers van de kantine met elkaar afspreken wie de Bob is. Bob blijft nuchter en rijdt zijn sportvrienden veilig naar huis.

In de maand maart wordt de Bobcampagne in verschillende regio’s afgetrapt. Op 8 maart wordt er afgetrapt bij voetbalvereniging Stedoco in Hoornaar, 15 maart bij BVV in Barendrecht en 22 maart is er een regionale aftrap bij ZVV Pelikaan in Zwijndrecht.

Gedurende de campagneperiode werken regionale en lokale overheden, politie en de sport samen om Bob een nog stevigere plek te geven in de sportkantines. Nog steeds rijden te veel bezoekers van sportkantines na een wedstrijd of training met alcohol op naar huis. Volgens landelijk onderzoek in 2011 stapt weliswaar 75% van de kantinebezoekers (sporters en supporters) nuchter achter het stuur. De andere 25% stapt echter ook na het nuttigen van alcohol nog achter het stuur. Een percentage van 10 tot 15% overschrijdt daarbij de wettelijk toegestane limiet.

De campagne Bobsport was in 2012 en 2013 al een succes en liet een stijging zien van het aandeel nuchtere automobilisten tussen de 7 en 10 procent. Daarom doen dit jaar, naast de regio’s Voorne-Putten en de Drechtsteden, ook de regio’s Hoekse Waard, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard mee.

Alle sporthallen en buitensporten met een kantine in eigen beheer krijgen een sport specifiek pakket met campagnemateriaal zoals posters, bierviltjes, dripmatten en biertrays. De deelnemende clubs uit 2013 krijgen een herhalingspakket. Daarnaast kunnen sportclubs een Bobsponsorbord voor langs het veld bestellen, een Bobcampagneteam laten langskomen of zich inschrijven voor een speciale trainingen aan de barmedewerkers. Ook de politie zal in deze periode extra controleren bij de sportkantines. Met al deze acties moet Bob ook in de sportkantine een vanzelfsprekendheid worden. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland coördineert en financiert deze campagne in nauwe samenwerking met de betrokken gemeenten, politie en regio’s.

Lees meer over:

bob verkeersveiligheid bobsport
Deel dit bericht met je vrienden!