donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

J.F. Kennedyschool in Dordrecht krijgt Gezond Schoolplein

14 februari 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Nederlands Kampioen polsstok hoogspringen reikt cheque uit aan leerlingen.

Vrijdag 14 februari heeft Rutger Koppelaar, Nederlands Kampioen polsstok hoogspringen en sportman van Dordrecht in 2012 én 2013, uit naam van het ambitieuze project ‘Gezonde Schoolpleinen’ een cheque ter waarde van 50.000 euro aan de J.F. Kennedyschool in JOGG-gemeente Dordrecht uitgereikt.

Met dit geld wordt een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein gebouwd. Jantje Beton start met de inrichting en aanleg. Hierbij geeft zij de leerlingen een centrale rol. Jongeren weten immers als geen ander wat hen motiveert om te bewegen en buiten te spelen.

Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad helpen de komende twee jaar in totaal zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein.Een Gezond Schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Dit is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. De J.F. Kennedyschool is daarom blij dat zij geselecteerd is: “Eindelijk een plein dat wel uitdagend en gezond is”

Henk Wiersma, directeur van de J.F. Kennedyschool:“Onze school is al langere tijd actief op het gebied van gezondheid door mee te doen aan het programma ‘Doe ff Gezond’. Niet alleen besteden we als ‘Doe ff Gezond-school’ extra aandacht aan gezonde voeding, ook zijn de leerlingen hierdoor de laatste jaren veel meer gaan bewegen. De oorspronkelijke plannen voor het schoolplein bij de nieuwbouw sloten niet aan bij de beweegbehoefte van de kinderen. Met de realisatie van een Gezond Schoolplein krijgen zij nu een plein dat wél uitdagend en gezond is en aansluit bij het gezonde beleid van de school.”

Feestelijke start
De start van de bouw van het Gezonde Schoolplein wordt feestelijk én sportief gevierd. Omdat de leerlingen centraal staan bij de inrichting en aanleg,wordt het speciale Schoolplein ActieTeam voorgesteld en in het zonnetje gezet. Zij mogen onder andere de cheque van 50.000 euro ondertekenen en ontvangen als eerste het Gezonde Schoolplein DoeBoek.

Jongeren in een gezonde schoolomgeving zijn gezonder
Om ervoor te zorgen dat de Gezonde Schoolpleinen een structurele bijdrage leveren aan de gezondheid van de leerlingen,ontvangt de J.F. Kennedyschool naast de 50.000 euro begeleiding bij onder andere het:
- Organiseren van beheer en onderhoud.
- Inzetten van gezonde activiteiten.
- Behalen van het vignet Gezonde School.
- Vervullen van een ambassadeursrol richting alle scholen in Nederland.

Zo wordt verankering in het gezondheidsbeleid van de school gewaarborgd,bekleedt zij een belangrijke voorbeeldfunctie en draagt het schoolplein bij aan een gezonde omgeving voor jongeren uit de wijk.

Lees meer over:

jantje beton hoogspringen
Deel dit bericht met je vrienden!