maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

CDA wil direct het blowverbod gaan invoeren

10 februari 2014

DORDRECHT - Afgelopen donderdag heeft de Rotterdamse rechtbank aangegeven dat het toegestaan is om een blowverbod in te voeren. Dit betekent dat elke gemeente nu kan besluiten om blowen op straat te verbieden.

Het CDA Dordrecht is een groot voorstander van een blowverbod op straat. Daarom steunde de partij eerder al een voorstel van de Christenunie/SGP uit 2012 om de APV (wat er wel/niet mag op straat) strenger te maken t.a.v. drugs. Met een algemeen blowverbod geeft de gemeente de politie de mogelijkheid om de overlast in de wijken aan te pakken.

Buurtbewoners irriteren zich terecht aan de stank en de overlast. Denk bijvoorbeeld aan Sterrenburg. Buurtbewoners geven aan dat er in wiet wordt gehandeld, dat vervolgens in de omgeving wordt opgerookt. Dat gaan we nu oplossen.

CDA lijsttreker Peter Heijkoop: “Het CDA staat voor de vermindering van het aantal coffeeshops. Zeker in de buurt van scholen. Nu we ook de mogelijkheid krijgen om een blowverbod in te voeren, moeten we dat direct gaan doen. Daarom willen wij samen met partijen die dat steunen een initiatiefvoorstel indienen om dat te regelen. Wij gaan ervan uit dat politie en OM gebruik zullen maken van de nieuwe mogelijkheden.”

Peter Heijkoop is ook blij verrast dat de VVD Dordrecht het CDA steunt voor een blowverbod.
“De VVD was een paar maanden terug nog tegen het verminderen van het aantal coffeeshops, waar bewoners van het centrum al jaren om vragen. Nu zijn ze opeens weer voor een blowverbod. Het is onduidelijk wat de lijn van de VVD precies is, maar ik ben blij met hun opstelling op dit punt.”

Lees meer over:

VVD CDA apv coffeeshop blowverbod
Deel dit bericht met je vrienden!