zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

De Energie Race in de Drechtsteden officieel van start

4 februari 2014 (door Eva Baars)

DORDRECHT -  Alle deelnemende schoollocaties aan energiebesparingswedstrijd De Energie Race zijn officieel van start gegaan. In drie maanden tijd proberen de dertien locaties zoveel mogelijk energie te besparen. De school die het meeste bespaard, wint een geldbedrag van €5000 dat besteed mag worden aan duurzame maatregelen. De Energie Race wordt georganiseerd door HVC en Duurzaamheidscentrum Weizigt.

In elke deelnemende gemeente is de afgelopen drie weken een startmoment georganiseerd. Een officieel moment waarbij leerlingen samen met de wethouder een speciale poster opgehangen hebben. Op deze poster staan allerlei tips om energie te besparen en met het ophangen ervan laat de school zien te strijden voor een zo laag mogelijke energierekening. De leerlingen hebben zelf ook allerlei manieren bedacht om energie te besparen; plassen en tv kijken kan namelijk prima in het donker, apparaten gaan uit en niet op stand-by en ze kunnen ook best wel eens een dagje zonder smartboard. De juffen en meesters worden ook volop bij de wedstrijd betrokken en, indien nodig, gecorrigeerd. In elke gemeente heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt nog een gastles Energieke Scholen verzorgd om nog dieper op het thema in te gaan.

Tot en met eind maart gaan de scholen de strijd met elkaar aan. Half april zal bekend gemaakt worden welke school de winnaar is van De Energie Race. Tot die tijd is alle informatie en de tussenstand te bekijken op www.samenbesparenhvc.nl of via Twitter, @energieraceDS.

Deel dit bericht met je vrienden!