FC Dordrecht verliest machteloos van MVV

01 februari 2014

DORDRECHT - Onverwacht is FC Dordrecht vrijdagavond 31 januari in Maastricht tegen een zeperd opgelopen. Ondanks de ultieme Groningse beroving van een dag eerder was de koploper vol vertrouwen in de bus gestapt, maar op de Limburgse grasmat kon het de faam dit keer niet waarmaken. Onmachtig om het duel zelf te beslissen liet Dordrecht het dolblije MVV de zege bijschrijven: 2-0.

Zonder na te hoeven denken had Harry van den Ham de vrijgekomen positie van Van Nieff met Adnan Alisic ingevuld. Centraal achterin maakte nieuwkomer William Troost-Ekong zijn debuut waardoor Javier Vet een linie werd doorgeschoven. Het geheel oogde logisch en in de eerste rondgang leek de Dordtse zegekar ook gewoon te kunnen gaan rijden.

Met het meeste balbezit op de helft van de thuisploeg probeerde het de weg naar het doel te vinden. Op basis van het veldoverwicht leek de eerste treffer slechts een kwestie van tijd, maar meer  dan dreigend werd FC Dordrecht nooit. De zijkanten konden geen gevaar stichten en in de spits speelde Felitciano Zschusschen een machteloze wedstrijd.

Toch was de partij het aankijken alleszins waard. Dordrecht wilde graag aanvallen en MVV was duidelijk op zoek naar eerherstel na een moeilijke periode. Het enige dat aan de wedstrijd ontbrak waren kansen.

Na de rust groeide het geloof in een goede afloop bij de thuisclub. Een knal van Smeets werd door Warner Hahn nog uit de bovenhoek geranseld, maar uit de aansluitende corner mocht verdediger Sjors Verdellen ongehinderd inkoppen. De 1-0 voorsprong gaf vleugels en voordat FC Dordrecht zich had kunnen herstellen, scoorde Adnan Secerovic een doelpunt dat hij nooit meer zal maken. Vanaf rechts draaide de invaller naar binnen en pegelde de bal snoeihard in de kruising. De riante 2-0 bracht De Geusselt in vervoering.

Paul Gladon kwam onmiddellijk als extra aanvaller en met nog twintig minuten op de klok ging Dordt drastisch op zoek naar iets dat niet meer zou komen. Het slotoffensief strandde vooral in goede bedoelingen terwijl de beste kansen voor het bevrijde MVV bleven. Met gebogen hoofden werd de vijfde nederlaag van het seizoen geïncasseerd.

Desalniettemin blijft FC Dordrecht de onaantastbare lijstaanvoerder in de Jupiler League. Al 26 weken staan de Schapekoppen bovenaan en nog immer bedraagt de voorsprong op de achtervolging vijf punten.