zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Trots overheerst bij opening van nieuw gebundeld mediabedrijf Dordrecht op Leerpark

30 januari 2014

DORDRECHT – Trots, samenwerking en leren en werken Deze  woorden overheersten donderdag bij de opening van het eerste mediabedrijf op het Leerpark. Da Vinci Onderwijs, RTV Rijnmond en RTV Dordrecht hebben de handen ineen geslagen. Ze zitten samen op één vloer en hebben daarop allemaal een eigen afdeling.

De gemeente Dordrecht liet bij monde van wethouder Piet Sleeking weten blij te zijn. Hij zag in de nieuwe samenwerking creatieve mogelijkheden om niet alleen met gemeentelijke subsidie een mediabedrijf goed te laten draaien. Volgens de wethouder is de nieuwe samenwerking ook een vertrekpunt om te gaan streven naar meer zelf financiering van de media.  Voorzitter Cees den Bakker van RTV Dordrecht sprak op het scherm in verband met zijn werk in het buitenland.

Hij zag het eerste Dordtse mediabedrijf in onderwijskringen  ook als een nieuwe start voor de locale media.  Den Bakker wilde wethouder Sleeking in het bijzonder bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid.  De wethouder merkte in zijn toespraak op dat de gemeenteraad de lokale omroep een warm hart toe draagt. Toch ontkomt de omroep niet aan een beperking van de subsidie. Deze aankondiging combineerde Sleeking wel met de opmerking dat samenwerking ook efficiency  bevordert. De woordvoerder van RTV Rijnmond hoopt dat de nieuwe organisatie ook leert verder te kijken dan de journalistieke waan van de dag.

Op vrijdag 31 januari  van 16 tot 21 uur kan een ieder komen kijken in het nieuwe mediabedrijf voor TV, radio en internet.   

 

   

Lees meer over:

da vinci rtv dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!