Zijn de Lions de weg naar het doel kwijt?

20 januari 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - De naar Geleen meegereisde Dordtse supporters kregen gisteravond bij de wedstrijd tegen Noptra Eaters een bittere pil te verwerken. In deze wedstrijd, die zou moeten leiden tot meer zekerheid voor deelname aan de play off’s, zagen ze een oppermachtig Dordrecht Lions van de 60 spelminuten er zo’n 25 rondzwerven in het verdedigingsvak van de Eaters, wanhopig proberend de goed keepende Patrick Martin te passeren.

Eigenlijk had de wedstrijd al in de 1e periode beslist kunnen zijn.  Dordrecht, met in het doel Kisito Zonneveld, startte gemotiveerd zodat al in de 2e minuut John Versteeg een geweldige kans kreeg de score te openen maar zo’n drie minuten later was het Dave van Mol die voor Geleen 1-0 liet noteren. Twee minuten later zorgde Erik Vos voor 1-1 en in de laatste twee minuten voor het eind van de periode konden de Dordtenaren opgelucht ademhalen. Valentijn Scheffe rondde op aangeven van Erik Vos gedecideerd af en bij een stand van 1-2 werd de thee opgezocht.

In de tweede periode ontstond een gevoel van moedeloosheid. Alles klopte tot het moment waarop de puck in het Limburgse doel zou moeten verdwijnen. Dion van ’t Hoff kreeg zelfs in de 5e minuut de kans via een penalty shot echter zonder resultaat en ondanks een flinke serie straffen aan Eaters-zijde wisten de Lions het doel maar niet te treffen. In de 15e minuut leek Geleen langszij te komen maar de goed fluitende scheidsrechter Ramon Sterkens twijfelde en wilde, voordat hij het toekende, middels ‘video judge’ de puckbeweging rond het doel op de wedstrijdmonitor bestuderen en zag daarbij dat er geen sprake was van een doelpunt.

Blijdschap bij de Lions veroorzaakte een kort moment van aandachtsverslapping en Lars van Sloun profiteerde daarvan: 2-2. Drie minuten voor het eind van de periode kwamen de Eaters door een mooie combinatie zelfs op 3-2. Om moedeloos van te worden zal de Dordtse coach Alexander Jacobs hebben gedacht toen hij de rustpauze benutte door demonstratief in zijn eentje op de spelersbank achter te blijven toen de spelers voor de rust naar de kleedkamer gingen.

Kennelijk was met daarvan enigszins onder de indruk. Vol motivatie werd de derde spelperiode begonnen met als resultaat een gelijke 3-3 stand na 6 minuten spelen door een doelpunt van Jeroen van de Broek. De laatste periode was het mooiste gedeelte van de wedstrijd. Zeer afwisselend met twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Lions met ietsje meer potentie maar de Limburgers gaven zich geen moment gewonnen. In de laatste minuut was het Lars van Sloun die de winst van Geleen zo goed als zeker maakte. Jacobs kon toen niet anders dan Zonneveld wisselen voor een extra speler. Negen seconden later deponeerde de doorgebroken Mikko Palotie de puck in het verlaten doel. Eindstand 5-3.

De Lions krijgen niet veel tijd de wonden te likken. Er staat een erg drukke tijd op het programma. Woensdagavond (22/1 aanvang 20.30 uur) treden ze tegen UNIS Flyers uit Heerenveen in het strijdperk in de Dordtse Sportboulevard. Te verwachten is dat de Friezen niet voor niets naar Dordrecht komen rijden. Zij trachten op te stomen naar de 2e plaats op de ranglijst ten koste van HYS Den Haag en daarvoor zijn twee winstpunten hard nodig.
Het volgend weekend staat in het teken van uitwedstrijden. Zaterdag 25/1 aanvang 20.30 uur in Eindhoven tegen Kemphanen en zondag 26/1 aanvang 16.00 uur in Heerenveen de return tegen UNIS Flyers.