Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Het college is tevreden met zichzelf, maar laat het oordeel aan de kiezer

15 januari 2014

DORDRECHT - Het college van B&W bestaande uit Beter voor Dordt (BVD), VVD en CDA is tevreden over de afgelopen collegeperiode van 4 jaar. Dat bleek uit de persconferentie dat het College gaf op woensdag 15 januari 2014.

De gemeente Dordrecht heeft de afgelopen vier jaar gericht geïnvesteerd en daarnaast flink bezuinigd. Als gevolg daarvan zijn er veel resultaten  geboekt op het gebied van leefbaarheid en veiligheid, duurzaamheid, arbeidsmarkt en levendige binnenstad. Tegelijkertijd is door tijdig bezuinigen het huishoudboekje van de gemeente op orde. Dat concludeert het college in een evaluatie van zijn bestuursperiode. Het college wil daarbij zelf geen cijfer geven, maar ziet met vertrouwen uit naar het oordeel van de gemeenteraad en het vonnis van de kiezer.

Wethouder Jasper Mos (VVD)": Er is veel bereikt. Een cultuuromslag in de cultuursector. Veel infrastructuur voor cultuur is aangelegd. Bij het dossier verkeer is meer pas op de plaats gemaakt. Wel zijn enkele wegen verbreed of aangepast".
Bert van de Burgt (CDA) is blij dat het knooppunt N3/A16 zal worden uitgebreid. Dat betekent dat de belangstelling voor het bedrijventerrein langs de Kil toeneemt.   
Door de komst van bedrijven als Van der Valk en Saturn is er weer extra werkgelegenheid. Door de crisis is er een stijging in het aantal mensen dat ww of bijstand ontvangt, maar de uitstroom is op peil gebleven. Door promotie van technische richtingen zijn banen gecreerd. De gemeente is financieel op orde en het college heeft in de begroting gezorgd voor een miljoen wat in nieuwe plannen kan worden geïnvesteerd.
Op het gebied van duurzaamheid zetten mensen tegenwoordig zelf stappen, in plaats dat men wacht op subsidie. Wethouder Harry Wagemakers (Beter voor Dordt) is daar tevreden over. De veranderingen in de thuiszorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning zijn ingrijpend. Een bezuiniging van 40% op de thuiszorg die voor 2015 op stapel staat is in de Drechtsteden al bijna bereikt.
Wethouder Rinette Reynvaan (Beter voor Dordt) is vooral trots dat de Taskforce overlast echt effect heeft. "In de Colijnstraat is men meer tevreden dan in de rest van Dordrecht".
Volgens wethouder Sleeking is er in aanloop naar de viering van 200 jaar koninkrijk en 800 jaar stadsrechten in 2020 nog veel te doen om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken. De komst van een bioscoop is een stap in de goede richting. 

Net als aan het begin en in het midden van de collegeperiode zijn er veel gesprekken gevoerd met maatschappelijke partners in de stad, variërend van zorgverleners tot projectontwikkelaars. Het college oordeelt dat er veel is bereikt, maar dat er ook nog veel te doen is voor het volgende gemeentebestuur.  Het college wil met het digitaal magazine en de bijbehorende documenten verantwoording afleggen aan de gemeenteraad en de Dordtse bevolking. Op 4 februari bespreekt de gemeenteraad de evaluatie. "En uiteindelijk kan de Dordtse kiezer op 19 maart met zijn stem ook een oordeel uitspreken"  zegt wethouder Piet Sleeking.

Na de verkiezingen
De gemeenteraad is op 4 februari aan het woord, de kiezer op 19 maart.
Over een voortzetting van het College na de verkiezingen willen de partijen niet speculeren.
Piet Sleeking (BVD):"Eerst zijn de kiezers aan zet. Hij sluit geen partijen uit voor collegedeelname. Wel is hij tevreden met de samenwerking en het cijfer 6,5 dat het college kreeg van de oppositiepartij PvdA. Dat is meer waard dan de 8 die het college in Rotterdam zichzelf toekende".
Bert van de Burgt benadrukt dat continuïteit belangrijk is en wil geen opties uitsluiten.
Zijn collega van de VVD Jasper Mos vindt dat de kiezer eerst aan zet is, maar sluit geen andere partijen uit.

De verantwoording van het college is te vinden op: www.dordrecht.nl/college2010-2014

Het college is tevreden met zichzelf, bent u dat ook? Laat het ons hieronder weten door een reactie achter te laten.
 

Deel dit bericht met je vrienden!