maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

VVD-Dordrecht presenteert haar verkiezingsprogramma: “Dordrecht: Stad die werkt”

10 januari 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De VVD-Dordrecht heeft gisteren (9 januari) haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. In bioscoop ‘The Movies’ werd de première getoond, waarin de mooiste plekjes van Dordrecht voorbij kwamen en de eerste 10 kandidaten uitlegden, waarom een stem op VVD Dordrecht werkt voor alle wijken in de stad.

De partij deelt daarover verder mee:

De titel van het programma “Dordrecht: Stad die werkt!”, verwijst niet alleen naar een stad waarin de condities optimaal zijn voor bedrijvigheid en ondernemerschap en dus voor werk, maar ook die optimaal functioneert voor de bewoners en bezoekers. “De gemeente moet zich beperken tot haar kerntaken: veiligheid, openbare ruimte, mobiliteit en het bieden van een activerend sociaal vangnet voor kwetsbaren in onze samenleving”, vertelde lijsttrekker Jasper Mos tijdens de presentatie. “Alleen dan ontstaat er ruimte voor lage gemeentelijke lasten, particulier initiatief en ondernemerszin. Alleen dan is er ruimte voor economische groei.”

Economie
Een stad die werkt, betekent een stad met een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Onder andere door minder regels, zoals rondom de winkeltijden: ondernemers bepalen zelf of zij op zondag open willen zijn. Bijvoorbeeld ook door meer ruimte te bieden aan bedrijfsuitbreiding. “Kortom een gemeente die werkt als vliegwiel en niet als handrem”, vat Jasper Mos samen.

Veiligheid
"Een prettige stad is een veilige stad. De VVD pleit voor een voortrekkersrol van Dordrecht op het gebied van waterveiligheid. Daarmee kan naast een veilige stad ook een sterke economische impuls worden bereikt. De VVD heeft zich vier jaar geleden hard gemaakt voor de taskforce overlast. Dit heeft een grote bijdrage geleverd aan een veiligere omgeving en zal in de komende vier jaar verder uitgebreid moeten worden".

Wonen
"Een stad die werkt, betekent ook een aantrekkelijke stad voor de bewoners, bijvoorbeeld door het groen, de parken, in de wijken niet te bouwen. Dit vereist ook voorzieningen dichtbij huis. De VVD maakt zich dan ook sterk voor goede wijkwinkelgebieden. Bovendien moet de gemeente haar kernverantwoordelijkheid pakken in de openbare ruimte: goede bereikbaarheid, goed onderhoud van de openbare ruimte en dus geen achterstallig onderhoud van de wegen".

De VVD zet zich ook in voor het behouden van gratis parkeren bij de sportvelden en in de wijken buiten de 19e eeuwse schil. “De parkeertarieven moeten eerder lager dan hoger” aldus Jasper Mos. “Bewoners moeten zo min mogelijk geld besteden aan stilstaan, maar aan winkelen of sporten. Dat brengt vooruitgaan en dat is een stad die werkt.”

Lees meer over:

VVD lijsttrekker verkiezing
Deel dit bericht met je vrienden!