zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Wisselend succes voor schaakteams uit de regio Drechtsteden

9 januari 2014

DRECHTSTREEK – De schaakclubs in de regio Drechtstreek spelen in de externe competitie met wisselend succes. Alleen het eerste team van Hendrik Ido Ambacht lijkt in de tweede klasse van het district titelaspiraties te hebben.

In de landelijke tweede klasse kan het gepromoveerde Dordrecht 1 aan handhaving gaan denken met 4 uit 4. Fide-meester Mark Timmermans uit Zwijndrecht, die onlangs twee toernooien op één dag won, is een opvallende kopman.  Sliedrecht 1, dat terug viel uit de tweede klasse, heeft pas één overwinning geboekt. De vereniging van Jerry van Rekom moet nog hard werken om zich te handhaven in de derde klasse. Team 2 zit in degradatiegevaar in de hoogste klasse van het district. Dat oogt markant want team 3 doet het meer dan uistekend in de tweede klasse en kan eventueel aan promotie denken.

Dordrecht 2 (promotieklasse) en Dordrecht 3 (eerste klasse) vechten de komende maanden tegen degradatie. De Willige Dame 1 uit Dordrecht heeft met zeven uit vijf een belangrijkste stap gezet om zich in de hoogste regionale klasse te handhaven, waar overigens vier (!) van de tien ploegen degraderen. Team 2 kan zich op maken voor degradatie uit de tweede klasse. Zwijndrecht 1 is zeker niet veilig in de eerste klasse RSB.

Papendrecht-Alblasserdam lijkt in de tweede klasse voor handhaving te gaan.

Het aantal externe teams van clubs vertoont al een aantal jaren een dalende lijn. Sportief gezien doet de regio het landelijk niet slechter, ook met twee teams in de landelijke competitie en drie in de hoogste regionale klassen van de RSB.

Alle clubs zijn via een eigen website te volgen.

Tom van Bokhoven volgt het nieuws voor www.tomsschaakboeken.nl op de voet

 

 

Lees meer over:

drechtsteden schaakteams
Deel dit bericht met je vrienden!