woensdag 30 september 2020

Alles over Dordrecht

Nieuwjaarswens: ,,Wereldhuis in Dordrecht voor illegalen die over toekomst willen nadenken"

29 december 2013

DORDRECHT -  Een initiatiefgroep in Dordrecht zet zich in voor mensen die illegaal of ongedocumeerd in de stad leven. De groep heeft een wens voor het nieuwe jaar, die ook op papier is gezet. In de stad zijn geen officiele cijfers bekend over mensen, die formeel geen verblijfsvergunning hebben.

Volgens een landelijke schatting zijn er in Nederland tussen de 110.00 en 145.000 mensen illegaal of ongedocumenteerd.

,,Als initiatiefgroep willen we aandacht vragen voor deze groep omdat ze vaak in schrijnende omstandigheden moeten overleven in Nederland. Er zijn ook ongedocumenteerden in Dordrecht, een aantal is bekend bij de Buitenwacht of VluchtelingenWerk, maar de grootste groep leeft zo onopvallend mogelijk in de marge van de samenleving:

Wat willen we als initiatiefgroep:

– een ontmoetingsplaats voor ongedocumenteerden opzetten, een zgn. Wereldhuis, waar ze ook over hun toekomst na kunnen denken.

– een netwerk ontwikkelen waar ongedocumenteerden gebruik van kunnen maken

– draagvlak creëren in Dordrecht

De groep kondigt aan om in 2014 bondgenoten te gaan zoeken in de stad.

Een wereldhuis bestaat bijvoorbeeld in Amsterdam met toestemming van burgemeester Van der Laan. Mensen vinden dan de rust om na te denken. Ook volgens richtlijnen uit Europa heeft de overheid de opdracht of de plicht mensen aan bed, eten en onderdak te helpen. Staatssecretaris Teeven zegt deze uitspraak nog in studie te hebben,

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!