zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Actie tegen zondagopening AH ondernemer landelijk nieuws

27 december 2013

Op de website van het Reformatorisch Dagblad (RD) kan worden gestemd over de actie met een Protestbrief tegen winkelen op zondag. Er is geen steun voor deze actie. De tekst:

Op een Albert Heijn in ’s-Gravendeel is op eerste kerstdag een protestbrief geplakt, omdat de winkel op zondagen open is.

Protesteren tegen zondagsopenstelling door een brief op een winkel te plakken, is geen goed middel.

 

DORDRECHT / ’s-GRAVENDEEL –   Van der Poel wil in Dordrecht ook elke zondag in Wielwijk klanten in de supermarkt kunnen ontvangen. Afgelopen dagen was hij volop landelijk in het nieuws.  De aanleiding: Vier protestpamfletten tegen winkelen op zondag op de AH super in ’s Gravendeel.

Hij haakte erop in via facebook en twitter en besloot uiteindelijk geen camerabeelden vrij te geven van de actievoerder, die tegen winkelen op zondag zijn.

Het nieuws op een rij met eerst een twitterbericht van de ondernemer:

Albert Heijn vd Poel@AHvdPoel 1u

@mieldevries Het gaat om 4 A4 biljetten die ophingen Wij zullen overigens nooit de beelden vrijgeven en respecteren wel degelijk de privacy

Een Albert Heijn in's-Gravendeel is op eerste kerstdag beplakt uit protest tegen het schenden van de zondagsrust. Dat meldt de filiaalhouder. In een niet-ondertekend pamflet worden klanten van het Albert Heijn-filiaal opgeroepen geen boodschappen meer te doen bij de supermarkt, omdat de winkel op zondag zijn deuren opende.

De supermarkt in de Hoekse Waard was de zondag voor kerst open, en wil ook komende zondag opengaan. Volgens de beplakkers zou de eigenaar van het Albert Heijn-filiaal eerder hebben beloofd de zondagsrust te respecteren.

De zondagsrust is een gevoelig thema in het vrij christelijke gebied tussen Rotterdam en Dordrecht. Afgelopen zondag was de openstelling volgens het bedrijf een ‘geweldig succes’. “Er blijkt dus wel degelijk veel behoefte te zijn.”

De filiaalhouder dreigt in een reactie na de feestdagen beelden van de beveiligingscamera’s op internet te zetten.

 

Lees meer over:

ah Van der Poel
Deel dit bericht met je vrienden!