zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Verklaring De Hoop: "We nemen aanwijzing NZA serieus"

21 december 2013

DORDRECHT - De Hoop in Dordrecht heeft op de eigen website een verklaring afgelegd over de berisping (aanwijzing) van de zorgautoriteit (NZA).

De Hoop krijgt aanwijzing van NZa

In 2009 en 2011 heeft De Hoop op verzoek van het Jezus Centrum Nijkerk deeltijdbehandelingen aangeboden aan een aantal van hun cliënten. Zowel de NZa als de Inspectie hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar deze behandelingen. Hun conclusie is dat de zorg aan de in totaal zeventien cliënten niet verantwoord is verleend en dat deze zorg ten onrechte is gedeclareerd. De NZa heeft De Hoop daarom een aanwijzing gegeven.

De Hoop neemt de uitkomsten van de onderzoeken serieus. “Elke zorgorganisatie moet verantwoorde zorg leveren en rechtmatig declareren, en dat mag zeker ook van ons als identiteitsgebonden organisatie worden verwacht,” aldus Jaap de Gruijter, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Hoop. De in september aangetreden bestuurder vervolgt: “De onderzoeken van de NZa en de Inspectie hebben er  toe geleid om de al ingezette verbetertrajecten verder te versnellen om herhaling in de toekomst te voorkomen.”

De Hoop heeft inmiddels de zorgverzekeraars het te veel gedeclareerde bedrag terugbetaald. Het gaat hierbij om 27.000 euro op een totale jaaromzet van 30 miljoen euro. De Gruijter daarover: “Deze terugbetaling is weliswaar geen eis van de NZa maar wij vinden het zelf wel nodig. We moeten achteraf constateren dat we fouten hebben gemaakt, weliswaar zonder opzet, maar toch. We staan ook open om het gesprek aan te gaan met de individuele cliënten die toen deeltijdbehandeling van ons hebben gekregen. We willen verantwoordelijkheid nemen voor de consequenties en vooral zorgen dat het niet nog een keer gebeurt."

Lees meer over:

de hoop
Deel dit bericht met je vrienden!