zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse ambtenaren in actie tegen kindersterfte door diarree

19 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Serious Request 3FM. 'Let’s clean this shit up’ is het motto voor alle betrokkenen van ‘Serious Ambtenaar’. Serious Ambtenaar is een initiatief om geld in te zamelen voor Serious Request van 3FM. De gemeente Dordrecht doet hieraan mee met een aantal ambtenaren die vrijwillig twee dagen van hun tijd doneren in de vorm van klussen bij andere overheden.

Wederdienst
De gemeente Dordrecht krijgt op haar beurt ook een groep ambtenaren van andere instanties die zich buigt over de vraag "Hoe maken we de leidinggevenden eigenaar van flexibilisering en mobiliteit?". Het doel hierbij is om de interne mobiliteit van medewerkers te vergroten en zo te werken aan een cultuur van flexibele inzetbaarheid. Een passende uitdaging voor de toenemende samenwerkingsverbanden in de Drechtsteden. De donatie van de gemeente aan Serious Request hiervoor is €5000,-.

Kindersterfte
Dit jaar staat Serious Request in het teken van kindersterfte door diarree, waaraan het Rode Kruis is gekoppeld als goed doel. Ook dit jaar bundelt een grote groep enthousiaste mensen uit de publieke sector de krachten met als doel geld en aandacht te genereren voor Serious Request. Maatschappelijke betrokkenheid gaat verder dan onze landsgrens en zij willen gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen om kindersterfte door diarree uit de stilte te halen. Zeep, schoon water, voorlichting, lijken vanzelfsprekend, maar het gebrek hiervan kent ernstige consequenties.

Meer informatie
Op www.seriousambtenaar.nl staat veel informatie over de actie Serious Ambtenaar en is opgesomd welke opdrachten de verschillende organisaties hebben gedoneerd. Dit jaar organiseert DisGover (www.disgover.nl) de actie Serious Ambtenaar.

Lees meer over:

ambtenaar serious request
Deel dit bericht met je vrienden!