zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Sleeking: ,,Ondernemers in Dordrecht bepalen na 19 maart of zij zondag open willen"

16 december 2013

DORDRECHT – Beter voor Dordt (BVD) leider en wethouder Piet Sleeking vindt het na de verkiezingen van 19 maart een zaak voor de ondernemers in Dordrecht of zij op zondag open willen gaan. Hij reageert zo op twitter in een discussie over het feit dat de winkels in Dordt nog niet elke zondag open mogen zijn. Het CDA heeft in 2010 met de coalitiepartners in het college van b. en w., VVD en BVD, afgesproken dat  er niet elke zondag kan worden gewinkeld.

Ondernemer van AH, Van der Poel uit Wielwijk, gelooft dat meer ruimte voor ondernemers tot meer werkgelegenheid kan leiden. Hij vraagt is hardop af of de SP in Dordrecht daar tegen zou zijn. CDA-raadslid Peter Heijkoop ziet in de SP wel een bondgenoot om winkeliers niet onbeperkt op zondag de ruimte te geven de zaken open te gooien. Irene Koene (VVD) en Nelleke de Smoker (D66) hebben zich daarvoor wel herhaaldelijk uitgesproken.

Tijdens het laatste grote stadsdebat bleek al dat winkels maximaal open of niet op zondag al een item te kunnen zijn. Piet Sleeking als aanvoerder van de grootste partij in Dordrecht is dit weekeinde ook begonnen om politieke uitspraken te doen in zijn zesde grootste verkiezingscampagne op weg naar een nieuwe samenstelling van de gemeenteraad.

 

 

Lees meer over:

zondag sleeking BVD
Deel dit bericht met je vrienden!