Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Beter voor Dordt (BVD) gaat uit van vijftien zetels in nieuwe gemeenteraad van Dordrecht

16 december 2013

DORDRECHT - Beter voor Dordt (BVD) gaat uit van vijftien zetels in de gemeenteraad van Dordrecht. Deze voorspelling doet wethouder en politiek leider van BVD, Piet Sleeking, in de eindejaarsuitzending van RTV Dordrecht. BVD verwacht dus de grootste partij te blijven en de positie die in 2010 werd veroverd in de gemeenteraadsverkiezingen te handhaven.  

Ook in andere steden lukte het locale partijen om ook bij een tweede keer de grootste partij te blijven. De partij ONS in Spijkenisse is het meest nabije voorbeeld voor BVD. Op twitter wijst Sleeking er nog op, dat de SP daar klein is gebleven. Voor BVD telt dat er onder de kiezers een herkenbare behoefte is voor een locale partij.

Vanaf 1994 weet Piet Sleeking al zetels te winnen met de grootste klapper in 2010: De grootste partij met vijftien zetels.

Overigens hebben de meeste andere partijen voorspeld, dat zij zetels zullen winnen, terwijl nieuwkomer SP van vier zetels uit gaat in de nieuwe raad. De gemeenteraad van Dordrecht telt echter vanaf 1970 niet meer dan 39 zetels.

Locoburgemeester Sleeking zal in het nog uit te zenden programma – op de slotdagen van 2013 - ook zeer lovend zijn over burgemeester Arno Brok.

RTV Dordrecht nam voor de eerste keer op de nieuwe locatie op het Leerpark een grote productie op.  De nieuwe ruimte was daarvoor speciaal in gericht. Directeur/hoofdredacteur Arjan Verwoerd keek via twitter positief terug:

Arjan Verwoerd@arjan61 14 december (hoofdredacteur/directeur RTV Dordrecht)

Vandaag eindejaars #rtvdordrecht gedraaid. Mooie samenwerking en inzet van allen: #rtvdordrecht en #davincimedia. Allen dank

Op twitter reageerde Sleeking:

Piet Sleeking@pietsleeking 14 december

@arjan61 Het was n sfeervolle bijeenkomst op de nieuwe locatie v #RTVDordt met veel toonaangevende & inspirerende stadgenoten; complimenten!

Binnenkort zal RTV Dordrecht nadere informatie geven over de lengte van het programma en wie de Dordtse kijkers kunnen zien en horen. Ad van den Herik en Lars Sorensen deden samen de presentatie.

Deel dit bericht met je vrienden!