woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Twee pizzakoeriers beroofd in Dordrecht en Zwijndrecht

12 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Dinsdagavond 10 december zijn kort na elkaar twee pizzakoeriers beroofd in Dordrecht en Zwijndrecht. De eerste beroving gebeurde in Dordrecht omstreeks 19.30 uur op de Noordendijk, de tweede een uur later op het IJsvogelplein in Zwijndrecht.

Een pizzakoerier kwam pizza's bezorgen op een adres aan de Noordendijk. Een onbekende man kwam achter een bestelauto vandaan en bedreigde de bezorger met een mogelijk vuurwapen. De bezorger heeft twee portemonnees met een onbekend geldbedrag afgegeven alsmede zijn mobieltje en de pizza's. De dader is met de buit weggerend. Een uur later, omstreeks 20.30 uur werd ook een pizzakoerier op het IJsvogelplein in Zwijndrecht overvallen. Ook deze werknemer was onderweg om een bestelling af te leveren. Ter hoogte van het opgegeven adres werd hij door een tweetal jongens beetgepakt en bedreigd met een wapen. De bezorger heeft zich verzet waardoor de overval (deels) mislukte. Bij onderzoek ter plaatse heeft de politie delen van een mogelijk vuurwapen aangetroffen.

De politie stelt naar beide gewelddadige berovingen een onderzoek in. Of er sprake is van eenzelfde dader(groep) is onderwerp van onderzoek. Dit staat op dit moment niet vast.

Getuigen van deze berovingen worden verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Lees meer over:

ijsvogelplein Noordendijk
Deel dit bericht met je vrienden!