dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

VVD Dordrecht vraagt aandacht voor Dordtse variant nationale werkbezoekdag

8 december 2013

UP DATE

Nodig jezelf bij een werkgever uit op 12 december die mee doet in Dordrecht aan de nationale werkbezoekdag. Deze oproep laat Riet Duykers uitgaan aan mensen, die op zoek zijn naar een baan. Wethouder Jasper Mos (economische zaken) en raadslid Marc Bevers proberen de komende dagen de dag verder onder de aandacht te brengen van werkgevers en werkzoekers:

Eerder bericht:

DORDRECHT - De VVD Dordrecht wil de zogeheten nationale werkbezoekdag op 12 december onder ieders aandacht brengen. Het is een middel om werkgevers in contact te brengen met gemotiveerde werkzoekenden. Riet Duykers zegt als voorzitter van de stichting vijftig plus dat haar achterban klaar staat om mee te doen aan de dag

Aanjager is het VVD raadslid Marc Bevers. Die schrijft daarover op de VVD site:

Door Marc Bevers op 6 dec 2013

De economische crisis gaat ook aan de Drechtsteden niet voorbij. Mensen zijn hun baan verloren en komen ondanks inzet en ambitie toch moeilijk weer aan de slag. Ook bedrijven werken hard om de crisis heelhuids door te komen en gelukkig zien we langzaam dat bedrijven weer vaker naar voren durven kijken. En met het vooruitzicht van vergrijzing en economisch herstel betekent dit dat we straks op de arbeidsmarkt alle handjes nodig hebben. Nu al zien we in verschillende sectoren al weer meer vacatures ontstaan.

De Tilburgse hoogleraar arbeidsmarktbeleid heeft daarom het initiatief genomen tot De Nationale Werkbezoek Dag. Deze dag staat in het teken van zelf initiatief nemen en particieren. Dus geen banenmarkten met verplichte opkomst, geen baangaranties, geen speeddates. Maar kleinschalige persoonlijke ontmoetingen met grote impact tussen bedrijven en gemotiveerde werkzoekenden. En dit alles door gebruik te maken van social media en persoonlijke netwerken. De Dordtse VVD steunt dit initiatief en roept daarom bedrijven, werknemers en werkzoekenden in om op 12 december elkaar te ontmoeten.

VVD gemeenteraadslid Marc Bevers: ‘De VVD zet zich in voor een stad die werkt. Het leuke aan dit initiatief is dat het nu eens niet van de overheid komt en dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Bedrijven nodigen werkzoekenden uit om een paar uurtjes in het bedrijf mee te kijken en zo met elkaar kennis te maken. Dat kan via het eigen personeel, want iedereen kent tegenwoordig wel iemand die graag weer aan de slag zou gaan. Maar ook via Social Media zoals Twitter, Facebook met de hashtag #werkbezoekdag. Ook kunnen bedrijven zich aanmelden op de website http://www.werkbezoekdag.nl/. Op die website staan trouwens ook praktische tips voor het organiseren van de bezoeken’.

Werkzoekenden kunnen eveneens via social media of hun netwerk een oproep doen om met een bedrijf kennis te komen maken. De werkzoekende kan nagaan of het bedrijf iets voor hem of haar is en welke ontwikkelingen er zijn. En mochten er vacatures zijn, dan kan daar ook over worden gesproken.

Marc Bevers: ’12 december is al heel snel, maar dit vraagt nauwelijks voorbereidingstijd. Ik zie het als een soort popup-arbeidsmarktbeleid. De investering voor bedrijven is bovendien niet meer dan een paar uurtjes tijd voor een rondleiding en een kennismaking met mensen die echt geïnteresseerd zijn in juist hun bedrijf. Dat moet je juist energie en trots geven als ondernemer lijkt mij. Natuurlijk moeten bedrijven wel bekend maken mee te werken. Social Media maakt dit allemaal erg eenvoudig. Natuurlijk hoop ik dat ook de gemeente en andere publieke organisaties hierin het goede voorbeeld geven en meedoen. Zodat de Nationale Werkbezoek Dag een succes wordt en jaarlijks terugkeert.

 

Lees meer over:

VVD Marc Bevers
Deel dit bericht met je vrienden!