zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Luisterlijn ‘Samen Sterk’ gestart

6 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een aantal christelijke instellingen, werkzaam op het terrein van verslavingszorg, is op initiatief van Stichting Stay Clean, de luisterlijn ‘Samen Sterk’ gestart. Landelijk coördinator en woordvoerder van Stay Clean Wout Schinkel is hierover enthousiast: ‘Ik hoor het zo vaak om mij heen zeggen: ‘Had ik toen-en-toen maar een luisterend oor gehad, dan zou dit-of-dat niet gebeurd zijn. Dit alleen al geeft de luisterlijn ‘Samen Sterk’ echt bestaansrecht.’

‘Het genoemde ‘dit-en-dat’ moet nog wel eens vertaald worden met terugval in oud verslavingsgedrag’, meent Schinkel. Door hierin samenwerking te zoeken met een aantal partners zoals Teen Challenge, tot Heil des Volks (WayPoint) en Victory Outreach, is het mogelijk geworden om veel meer bereikbaar te zijn voor het echt bieden van een ‘luisterend oor’.

Indien iemand, met name buiten de bekende kantooruren om, belt met nummer (078)6114933 wordt hij of zij doorgeschakeld naar een vrijwilliger van één van de deelnemende organisaties, die op dat moment niet de desbetreffende organisatie vertegenwoordigt, maar juist deze luisterlijn.  Wout: ‘In de meeste situaties zal het bieden van een luisterend oor voldoende zijn. Toch kan er in het belang van de beller aangeboden worden dat men, bijvoorbeeld morgen, teruggebeld gaat worden door een bepaalde instantie voor professionele hulpverlening.’

Met deze Luisterlijn hoopt Stay Clean, samen met haar partners, te voorzien in een duidelijke behoefte, die er uiteindelijk toe zal leiden dat genoemde terugval in oud verslavingsgedrag zal worden teruggedrongen.

Lees meer over:

zorg verslaving
Deel dit bericht met je vrienden!