woensdag 21 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Politie: 'Laat uw Oud & Nieuw niet verknallen'

5 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Nog maar een paar weken en dan is het Oud&Nieuw. Veel mensen kijken uit naar de jaarwisseling en maken er een gezellig feest van. Helaas zijn er ook altijd weer mensen die de feeststemming willen verknallen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, neemt de politie samen met gemeenten, justitie en brandweer maatregelen. Maar we hebben ook uw hulp nodig.

Toename zwaar (illegaal) vuurwerk
Vorig jaar zijn met Oud & Nieuw veel vernielingen gepleegd. Voornamelijk bushokjes, prullenbakken en brievenbussen moesten het ontgelden. De vernielingen werden vaak veroorzaakt door het gebruik van zwaar vuurwerk. Helaas zien we het gebruik hiervan elk jaar toenemen.

Gevaarlijk vuurwerk
Het afsteken van vuurwerk is gevaarlijk. Zowel voor degene die vuurwerk afsteekt, als voor zijn of haar omgeving. Tegenwoordig is er steeds meer zwaar explosief vuurwerk. Dat komt ook omdat men meer illegaal vuurwerk aanschaft via internet uit bijvoorbeeld Oost-Europa en Duitsland. Niet alleen worden daardoor verwondingen opgelopen. Hele prullenbakken of zelfs zolderkamers worden opgeblazen. Met name jongeren willen we hiervan bewust maken via een postercampagne op scholen en via social media.

Extra aandacht
Daarnaast worden mensen die vorig jaar rond de jaarwisseling zijn aangehouden, nu op voorhand benaderd en de komende tijd extra in de gaten gehouden. Ook mensen die bij de politie bekend zijn als vernieler. Eventuele schade wordt verhaald op de dader of zijn/ haar ouders.

Meld het!
U kunt ons helpen. Heeft u iemand in uw omgeving die handelt of in het bezit is van (zwaar) illegaal vuurwerk? Of kent u iemand die het nodig vond om een bushokje te vernielen? Meld het! Dit kan via het algemene telefoonnummer van politie op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

Zie ook:

Lees meer over:

vuurwerk politie oud&nieuw
Deel dit bericht met je vrienden!