donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Winst en verlies voor Dordrecht Lions in het bekertoernooi

2 december 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het eerste team van Dordrecht Lions heeft afgelopen vrijdagavond  de uitwedstrijd met 3-6 gewonnen van het Belgische Herentals HYC.  In de return in de Dordtse Sportboulevard waren zij met de 2-4 minder gelukkig. Voor het bereiken van de halve finale is dus nog derde wedstrijd nodig.

Met de mooie winst van de competitiewedstrijd van woensdagavond nog in het achterhoofd waren de Dordrecht Lions van vast van plan de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken en het zag er in de beginfase dan ook naar uit dat die stemming gerechtvaardigd was. Na een door de scheidsrechter Sterkens onterecht afgekeurd doelpunt voor Herentals was het in de 5e minuut Valentijn Scheffe die vanuit een rommelige situatie voor het Belgische doel de puck achter doelman Mike Jansen frommelde: 1-0. Kennelijk had coach Paul Vincent de opdracht gegeven wat harder te gaan spelen wat uiteindelijk resulteerde in een stevige matpartij in de 13e minuut.

Tot doelpunten kwam het die eerste periode verder niet meer dus werd met een 1-0 voorsprong voor de Lions de kleedkamer opgezocht. De tweede periode liet hetzelfde beeld zien met heen er weer gaand spel en relatief veel strafminuten. Dordrecht liep uit tot 0-4 met doelpunten van Turpijn, Vos en Koudys (de laatse twee uit powerplay) en pas in de 13e minuut kon Herentals iets terug doen kroop voor de 2e rust qua score dichterbij. Met nog een doelpunt van Jeroen van de Broek en weer Valentijn Scheffe in de 3e periode eindigde de wedstrijd in een mooie 6-3 stand.

Zondagavond om 18:15 uur betrof het dus de tweede wedstrijd in de reeks van”best off Three”. Herentals was deze keer op volle sterkte wat inhield dat ook hun eerste goalie weer van de partij was.

Al vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat beide partijen aan elkaar gewaagd waren. Toch waren de Lions de eerste periode de ploeg met de meeste scoringskansen. Tot scoren kwamen zij uiteindelijk niet. Met de stand 0-0 werd deze periode dan ook snel afgesloten.

De tweede periode stond in het teken van fysiek ijshockey. Met name Herentals lokte de straffen uit, waarbij regelmatig beiden partijen door de referees moesten worden gescheiden.

Bij één opstootje ontstond er een handgemeen tussen Lion Joy Turpijn en Herentals speler Dries Leirs. Deze laatste moest daarbij het onderspit delven. Voor beiden volgende echter wel diverse tijdstraffen.

Dordrecht Lions kwam in de beginperiode wel op een 0-1 achterstand. Enkele minuten later zorgde Dan Koudys en Reinier Staats voor een breakout vanuit het eigen verdedigingsvak, waarbij John Versteeg aangespeeld kon worden en die vervolgens geroutineerd de gelijkmaker scoorde.  Het was erop en er overheen want 3 minuten daarna was het wederom John Versteeg die de Lions op een 2-1 voorsprong bracht. Evan Zych kon de assist op zijn naam laten schrijven.  Herentals speelde al een tijdje met een “hoge man” tussen de twee Dordtse defences wat diverse gevaarlijke situaties teweeg bracht.

Met nog 5 minuten speeltijd op de klok gooide Herentals toch  roet in het eten en scoorde na een pass op de” hoge man” de gelijkmaker.

Herentals wist kort na aanvang van de 3e periode op een 2-3 voorsprong te komen. Bij de Lions sloeg vervolgens de vermoeidheid toe waardoor Herentals nog beter in de wedstrijd kwam. Het was bij de Lions meer pucks ruimen dan dat er systeem in het spel zat.

Coach Alexander Jacobs probeerde de laatste minuut een gelijkspel te forceren door goalie Kisito Zonneveld uit zijn doel te halen voor een extra veldspeler. Doordat jammer genoeg de face off na een spelhervatting niet werd gewonnen ontstond er een 2 op 1 situatie die door Herenals werd benut. De laatste puck eindigde in een empty net. Dordrecht Lions moest genoegen nemen met een 2-4 nederlaag.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd aan dat Herentals vanavond feller was dan voorheen:” Het was goed zichtbaar dat de eerste goalie van Herentals weer in zijn doel stond. Ondanks dat wij veel kansen hebben gehad viel het kwartje vanavond de verkeerde kant op. Herentals kreeg een boost na hun derde treffer en we hadden daar geen antwoord op. Het is nu herpakken voor de derde wedstrijd in Herentals aanstaande dinsdag.”

Aanstaande dinsdag staat de uitwedstrijd tegen wederom Herentals op het programma. Dan zal blijken wie in de halve finale de tegenstander van Heerenveen zal worden. Aanvang 20.00 uur.

Foto: Patrick Dolkens.

Lees meer over:

lions ijshockey
Deel dit bericht met je vrienden!