Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Sterrenlanden dankt jubilerende vrijwilligers'
02dec 2013

De Sterrenlanden dankt jubilerende vrijwilligers

DORDRECHT - De vrijwilligers van De Sterrenlanden, onderdeel van zorgorganisatie Het Spectrum, zijn afgelopen donderdag tijdens een feestavond in het zonnetje gezet. Het gehele jaar door zet deze grote groep mensen zich in voor de bewoners van het verpleeghuis. Enkele jubilerende vrijwilligers kregen een attentie uitgereikt.

“De vrijwilligers vormen een belangrijke schakel tussen personeel en bewoner. Dankzij de vrijwilligers kunnen bewoners bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten, krijgen ze extra aandacht of hulp”, vertelt Ingrid Looij, Medewerkster Vrijwilligerswerk binnen Het Spectrum. “Die ondersteuning doet veel met bewoners. Zij waarderen het enorm, want juist de vrijwilligers helpen de eenzaamheid te doorbreken.”
Dat het voor de vrijwilligers zelf ook een aangename tijdsbesteding is, blijkt wel uit de lange verbintenissen. Ineke Dekker is al 25 jaar vrijwilliger binnen De Sterrenlanden. Haar collega’s Mary Fehling, Marja van de Giessen, Geke Hams, Sija van Kempen, Klaas van der Knijff, Chris Lareman, Adrie Schreuders, Lida Smit en Corry Sparnaaij 12,5 jaar.

Diversiteit
De vrijwilligers verrichten binnen De Sterrenlanden allerhanden werkzaamheden. Zoals helpen in het restaurant, gastheer of gastvrouw zijn in de avonduren, deelname aan een waakgroep, brengen en halen van bewoners naar bijvoorbeeld de fysiotherapie in De Sterrenlanden, individuele aandacht geven, helpen in het internetcafé, chauffeur op de taxibus of allerlei klusjes.
“We hebben een diversiteit aan mogelijkheden en dat wordt alleen maar meer. De zorg kan het niet meer alleen en van mantelzorgers kunnen wij ook niet alles verwachten. Daarin kunnen de vrijwilligers een belangrijke rol innemen”, aldus Ingrid Looij. “De taken gaan de komende jaren veranderen. Wij gaan ook veel meer kijken naar wat kan en wil een vrijwilliger. Meer gebruik maken van iemands talent of kennis en kunde. Voorheen bepaalden we op basis van een takenlijst wie wat ging doen.”
Wie vrijwilligerswerk binnen Het Spectrum wil doen, kan zich aanmelden bij Ingrid Looij, telefoonnummer 078 6172333.

Foto-onderschrift:
Enkele vrijwilligers jubilarissen van De Sterrenlanden vierden hun jubileum tijdens een feestavond.
(foto Het Spectrum)Deel dit bericht met je vrienden!