woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Kandidatenlijst D66 Dordrecht: ervaren en nieuw talent

2 december 2013

DORDRECHT -   Achter lijsttrekker Nelleke de Smoker, die al was gekozen, staat nieuwkomer Johan Reumers op twee. Raadslid Paul Tiebosch staat op plek drie. D66 heeft momenteel twee zetels in de gemeenteraad van Dordrecht.

(bericht van D66 Dordrecht) Op 29 november 2013 heeft D66 Dordrecht de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 bekendgemaakt. De top van de lijst is een mix van ervaren en nieuw talent, aangevoerd door de al eerder gekozen lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Nelleke de Smoker.

Op plaats 2 staat Johan Reumers die al geruime tijd als steunfractielid betrokken is bij de gemeentepolitiek. Hij wordt gevolgd door het huidige raadslid Paul Tiebosch (3) en commissielid Jan Paul Schuiten (4). Met nieuwkomers Stefan Hoogeveen (5) en Kees van Klink (6) staat er een energiek team klaar om het sociaal-liberale gedachtegoed in de raad en de commissies te vertegenwoordigen.

Nelleke de Smoker: "Ik heb er alle vertrouwen in dat D66 met deze kandidaten een goede uitslag bij de verkiezingen zal realiseren. Met dit team levert D66 een sterke bijdrage aan een verbindende en toekomstgerichte Dordtse gemeentepolitiek.”

Grenzeloze stad

Ruim een week eerder hebben de leden het verkiezingsprogramma van D66 Dordrecht voor de komende verkiezingen vastgesteld. Voor D66 is Dordrecht een grenzeloze stad, waarvan de verschillende kwaliteiten elkaar versterken en in elkaar overlopen. Het programma bevat een duidelijke visie voor de stad en concrete punten op het gebied van onder andere ondernemerschap, onderwijs, duurzaamheid en gemeentebestuur.
Nelleke de Smoker: “Of het nou gaat om meer technisch onderwijs, ruimte voor ondernemers, een sterkere financiële positie van de gemeente of het vitaliseren van de binnenstad, wij hebben de inhoudelijke kennis en ervaring in huis voor haalbare maatregelen, waarmee de Dordtse burgers vooruit kunnen.”

Primeur

Voor het eerst konden de leden van D66 Dordrecht over de kandidatenlijst stemmen via internet. Op landelijk niveau heeft de partij hiermee al een aantal jaren ervaring, maar voor de afdeling in Dordrecht was dit een primeur. Ruim 45% van de leden heeft op de kandidaten van zijn voorkeur gestemd en daarmee de volgorde op de lijst bepaald.

De volledige lijst:
1. Nelleke de Smoker
2. Johan Reumers
3. Paul Tiebosch
4. Jan Paul Schuiten
5. Stefan Hoogeveen
6. Kees van Klink
7. Kors Hofman
8. Leo Schurink
9. Mark Uilhoorn
10. Isabel Elias
11. Tamara Bonnema
12. Hans Scherpenzeel
13. Karin Tempelaar
14. Evelyn Schellekens
15. Hans Bloemen
16. Jan Piet de Vries
17. Petra de Visser
18. Arjan Hamberg
19. Johan Borsten
20. Mark van Hillo
21. Peter Andersson
22. Ad de Smoker
23. Sebastiaan de Krom
24. Bert Veerman
25. Bill Hermsen
26. Jeroen Sorbi
27. Cees van der Teen
28. Herman Veenenbos
29. Klaas Langerak
30. Jan Willem van Dongen

Lees meer over:

d66 verkiezingen
Deel dit bericht met je vrienden!