vrijdag 3 december 2021

Alles over Dordrecht

Verlies voor Dordrecht Lions tegen Unis Flyers Heerenveen

22 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht Lions heeft afgelopen woensdagavond ondanks het verlies tegen Unis Flyers Heerenveen een grote prestatie geleverd. Na eerst op voorsprong te zijn gekomen werd tot aan het einde van de wedstrijd de spanning erin gehouden.

Met de wedstrijd van gisteren nog in de benen stond vanavond voor de Lions de tweede sterke tegenstander op het programma. Kisito Zonneveld had in Den Haag laten zien dat hij in vorm was. Derhalve was dat dan ook de reden dat coach Alexander Jacobs aan hem wederom de voorkeur gaf.

Onder de aanwezige toeschouwers was ook een groot aantal leden van de business club van de sportvereniging Oranje-Wit. Zowel deze businessclub alsmede het accountskantoor Ten Raede Groep waren vanavond de wedstrijd sponsor.

Direct na het eerste fluitsignaal begonnen de Lions waar zij gisteren mee geëindigd waren. Van vermoeidheid was geen sprake. Na 2 minuten speeltijd wist sniper John Versteeg de puck achter de goalie van de Flyers te deponeren. In deze periode pakte de Lions brutaal het initiatief. De Flyers lieten op wat breakouts na het een beetje afweten. De Lions daarentegen waren driftig op zoek naar een tweede treffer echter de Heerenveense goalie hield de deur op slot.

In de tweede periode trokken de flyers de wedstrijd beetje bij beetje naar zich toe. Dit resulteerde in twee snel opeenvolgende treffers in de 6e en 7e minuut. Met de stand 1-2 verhoogde zij de druk op de thuisploeg  Na 16 minuten gespeeld te hebben creëerde Dordrecht nog een uitgespeelde kans maar doordat een speler van Heerenveen zich in het schot wierp kon de gelijkmaker voorkomen worden.  In de loop van deze periode zette de Flyers er nog een tandje bij, waarbij ook fysieker werd gespeeld. De Dordtse Lion Willy Schut is daar het leidend voorwerp van geworden. Hij kon na een bodycheck worden afgevoerd met een gebroken sleutelbeen. Donderdag zal bekeken worden of deze blessure operabel is.

In de derde periode breidde de flyers de voorsprong nog wat uit door een shorthanded doelpunt van de Friese Kevin Bruijsten. De Lions probeerden in de laatste fase nog wat terug te doen maar hadden het geluk echter niet aan hun zijde.

Met nog 43 seconden speeltijd op de klok vroeg Coach Alexander Jacobs een Time-Out aan om uiteindelijk nog wat te forceren. De Flyers stonden op dat moment met een speler minder op het ijs in verband met de straf “elbowing” van de Heerenveense speler Nicky de Jong. Deze Time-Out  resulteerde toch in een doelpunt gescoord door Don Nichols met een assist van Erik Vos.

Inmiddels waren er nog maar 9 seconden te gaan. Met een empty net van Dordrecht en een speler meer op het ijs werd getracht de gelijkmaker te scoren. De face-off werd echter niet gewonnen waardoor Flyer Nick Kuiper had kunnen scoren. Uit respect voor zijn Dordtse tegenstander dropte hij de puck in de corner.  Eindstand 2-3 in het voordeel van Heerenveen. Desondanks konden de Lions met opgeheven hoofd van het ijs af.

Coach Alexander Jacobs gaf na de wedstrijd het volgende aan;” Met deze prestatie van mijn jongens kunnen wij nog ver komen. Ik heb zojuist in de kleedkamer aangegeven dat ik zeer tevreden ben. Heerenveen heeft een goed, solide en fysiek sterk team met een sterke goalie. Ik kan alleen maar trots zijn als ik ook zie dat spelers zich zelf opofferen door zich voor het schot te werpen. Dat geeft aan dat de spirit er in zit. Na drie wedstrijden in vier dagen en het komende weekend wederom twee wedstrijden heb ik besloten de jongens donderdagavond vrijaf te geven. Zij hebben wat rust nodig. ”

Aanstaande zaterdag 23 november speelt Dordrecht Lions in de bekerronde tegen Gijs Bears Groningen in the best off three. Aanvang 18:45 uur Zondag 24 november treffen zij elkaar weer maar dan in Groningen.

Foto: 9pm.nl, Fintan Planting. 

Lees meer over:

lions ijshockey
Deel dit bericht met je vrienden!