maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Boeren voor aanleg landbouwweg Biesbosch naar Hoekse Waard

20 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Tijdens de behandeling van de begroting voor 2014 door de gemeenteraad op 14 november rees de vraag of de weg, die het bijbehorend landbouwgebied moet gaan ontsluiten, er wel moet komen. LTO Noord-voorzitter Jan Willemsens en de Dordtse CDA-fractie zijn voor de aanleg.

De landbouwweg tussen de Nieuwe Dordtse Biesbosch en de Hoeksche Waard is een lang gekoesterde wens van de boeren in het gebied. De weg zou er komen in ruil voor het gebruik van de boerengrond voor de aanleg van het nieuwe natuurgebied.

De fracties Beter voor Dordt en de VVD zijn voor een nader onderzoek naar de weg omdat er geen geld is voor het laatste stuk dat aansluit bij de Rijksstraatweg. Zodat aanleg überhaupt geen zin zou hebben. CDA-fractieleider Wim van der Kruijff vindt het gedrag van de twee fracties “niet netjes”. “Een toezegging aan de boeren, daar zet je niet zo maar even een streep doorheen”, zei hij tegen TV-Rijnmond.

LTO Noord-voorzitter Willemsens onderstreept het belang van de weg in het kader van de veiligheid in het AD van vandaag: “Ik kan er niet mee uit de voeten. Mijn jongens rijden nu al spiegels van de kleine bietenrooier. En ‘s-ochtends rijden ze tussen de schooljeugd, dat is gewoon gevaarlijk.” verklaarde hij tegen de krant. In hetzelfde bericht hekelde hij het gedrag van de gemeente: “Ons is een goede ontsluiting beloofd. Het laatste stuk hoort daar gewoon bij.”

De raad stemde overigens in met de begroting. Ook oppositiepartijen PvdA, D66 en Groen Links steunden de begroting 2014. Met dien verstande dat de landbouwweg verder onderzocht moest worden.

Bron: Jan Bouwens bij RTV Dordrecht.

Lees meer over:

CDA biesbosch
Deel dit bericht met je vrienden!