donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Lovende reacties op try-out van Klaagliedjes

19 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Muziektheater Hollands Diep presenteert op 22 november a.s. de wereldpremière van de nieuwe muziektheatercompositie Klaagliedjes in het Energiehuis in Dordrecht.

Componist Boudewijn Tarenskeen schreef Klaagliedjes op het lijf van zes zangeressen uit de klassieke- en jazzmuziek: Mathilde Santing, Esra Dalfidan, Lucia Meeuwsen, Charlotte Riedijk, Lucretia van der Vloot en Ekaterina Levental.

Op zondag 17 november speelde Muziektheater Hollands Diep een try-out van de voorstelling. De reacties waren zeer lovend. Er klonken vooral complimenten over de (samen)zang van de zangeressen en de bijzondere enscenering. Een bezoeker beschrijft de voorstelling als "muzikaal, theatraal, fenomenaal, en de moeite waard".

Fijnproeverssite Place de l'Opera zegt: "De kracht van Klaagliedjes is, naast de stijlvolle enscenering, dat het nergens sentimenteel wordt. [...] De niet voor de hand liggende bezetting van de stemmen blijkt een gouden greep."

Klaagliedjes is een muziektheaterbewerking van de Oudtestamentische Klaagliederen, waarin de verwoeste stad Jeruzalem wordt beweend. De stad wordt hierin vergeleken met een verlaten weduwe. Schrijfster Judith Herzberg draait dit beeld om en vergelijkt een weduwe met een verwoeste stad. Zij liet zich mede inspireren door de weduwe van Robert Maxwell, een bekende frauduleuze mediamagnaat uit de 20ste eeuw.

Lees meer over:

energiehuis hollands diep
Deel dit bericht met je vrienden!