Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dierenbescherming vraagt aandacht voor Dierenwelzijn op de Begrotingsraad van alle gemeenten'
11nov 2013

Dierenbescherming vraagt aandacht voor Dierenwelzijn op de Begrotingsraad van alle gemeenten

DRECHTSTEDEN -  Heeft uw gemeente al een nota Dierenwelzijn? Dierenwelzijn is een thema dat veel mensen aanspreekt. Dat merken wij als Dierenbescherming dagelijks. Veel mensen willen iets doen voor dieren, bijvoorbeeld omdat zij in aanraking komen met dierenleed in de gemeente waar ze wonen. Denkt u hierbij aan zwerfdieren, verkeersslachtoffers, misstanden in circussen die dieren exploiteren, ondeskundig gedrag tijdens een jacht.  Allemaal onderwerpen die de burger raken.

Het is dan ook belangrijk dat gemeenten een structureel dierenwelzijnsbeleid voeren. Tal van besluiten en handelingen van de gemeente hebben immers invloed op het welzijn van dieren. Tevens vragen veel dierenwelzijnsproblemen juist om een lokale aanpak.

Met de gemeenteraadsverkiezingen 2014 in het vooruitzicht vraagt de Dierenbescherming extra aandacht voor dierenwelzijn. Dit doet  zij op ludieke wijze. Bij alle gemeentes vraagt zij aandacht voor dierenwelzijn door het College van B&W en  de gemeenteraadsleden een knuffel  aan te bieden tijdens de Begrotingsraadsvergaderingen.  Deze knuffel heeft een kaartje om zijn nek met daarop de tekst “Denkt u ook aan mij en alle andere dieren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2014”.  Het kaartje bevat een link met daarop 10 speerpunten voor dierenwelzijn binnen de gemeente.

Dierenbescherming Rijnmond biedt  hulp aan alle politieke partijen bij het nadenken over een diervriendelijk beleid. De Dierenbescherming roept alle politieke partijen op aandacht te besteden aan dierenwelzijn in hun verkiezingsprogramma en hierbij gebruik te maken van de kennis van de Dierenbescherming.Deel dit bericht met je vrienden!