zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Goede plaatsen op International toernooi voor kunstrijdsters Drechtsteden

11 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In het Belgische Gullegem werd op 8 en 9 november de internationale Finlandia Cup verreden met deelnemers uit Frankrijk en de Benelux.
 
Coach Nathalie Oogjen reisde af met 8 rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden waar Ridderkerkse Amber IJsselstein startte in de categorie Advanced novice A met haar korte kür die zij met een lekker Spaans temperament schaatste. Met een aantal dubbele sprongen en  een  goede presentatie werd zij na  de lange kür in het algemeen klassement 19e.
 
6e plaats voor Tara Reijns
In de categorie Junioren -in een veld van 11 rijdsters- schaatste de 18-jarige Tara Reijns uit Oud-Beijerland een korte kür met veel vaart en mooie hoge sprongen en snelle pirouetten. Het lid van de Nederlandse kernploeg sprong er in de presentatie duidelijk bovenuit. Na het rijden van haar nieuwe vrije kür op zondag bleek dat ze hier nog in moet groeien maar met de mooie bewegingen en haar presentatie viel ze opnieuw op. Tara eindigde in het internationale veld op de 6e plaats
 
Miniemen dames :
In de categorie miniemen mocht als eerste de Dordtse  Demi Sijswerda (11)  aan haar kür beginnen.
Met een  Aaxel en een mooie dubbele Salchow  en een prima choreografie schaatste zij zich naar een 9e  plaats.
Als tweede in deze categorie schaatste de 9-jarige Dani Loonstra uit Barendrecht .
In  deze wedstrijd liet zij mooie Axels  en een  zitpirouette  zien die haar hoger  level opleverde.
Dani eindigde op 13de plaats.
De derde in deze groep was de Dordtse Isabella Smit (9) . Isabella is een  sierlijke rijdsters  en liet mooie zweefstanden zien en  landde een dubbele Salchow haar kür. Isabella eindigde op de  12de. Plaats.
Julia van Rennes (9) uit Klaaswaal schaatste een kür met  veel vaart  en liet zij mooie elementen en passenserie  zien.  Julia eindigde op de 19de plaats.
Als laatste bij de miniemen schaatste  Papendrechtse  Isa van Swieten met veel vaart en mooie passen ,  dubbele sprongen en goede uitstraling zich naar een 6e plaats.
 
In de categorie novice A schaatste Zoë Zuidhoek (12) uit Hoek van Holland.  Met een mooie presentatie en dubbele sprongen werd zij 15e in deze wedstrijd.

Lees meer over:

drechtsteden kunstrijden
Deel dit bericht met je vrienden!