Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Grote Stadsdebat Dordrecht is tot een begrip uitgegroeid'
08nov 2013

Grote Stadsdebat Dordrecht is tot een begrip uitgegroeid

DORDRECHT - Het Grote Stadsdebat in Dordrecht is tot een begrip uitgegroeid. Kees Thies bespreekt in zijn dagelijkse rubriek alvast de tiende aflevering op woensdag 27 november:

,Is het niet wat vroeg voor zo’n debatavond… de verkiezingen vinden toch pas in maart volgend jaar plaats?’’ was de eerste reactie van enkele Dordtse lijsttrekkers op het verzoek of ze op woensdagavond 27 november aanwezig willen zijn op het Eerste Grote Dordtse Verkiezingsdebat. Toch hebben alle partijen inmiddels toegezegd te komen en dat is op zich een compliment waard. Lokale politici in deze stad, of ze nu ‘regeren’ of oppositie bedrijven tonen zich al sinds jaar en dag méér dan bereid om het gesprek met de kiezer aan te gaan. Ik zit al lang in dit vak en ik kan dus uit eigen ervaring melden dat het hier ook wel eens anders geweest is.
Het verkiezingsdebat is alweer de tiende avond in een reeks Grote Dordtse Stadsdebatten, die sinds april 2011, om de drie á vier maanden, georganiseerd wordt door de gezamenlijke Dordtse pers. In de afgelopen negen stadsdebatten ‘behandelden’ we ondermeer pollers, toerisme, jongeren, ouderen en armoede. Nu wil ik zeker niet ‘borstklopperig’ doen, maar als mede-initiatiefnemer en medepresentator (ook RTV Rijnmond, RTV Dordrecht en diverse Dordte free-lance journalisten participeren) ben ik er trots op te mogen constateren dat het Grote Dordtse Stadsdebat in de afgelopen drie jaar is uitgegroeid tot een begrip in Dordt. Elke keer weer weten zo’n honderd tot tweehonderd mensen de weg naar het Dordrechts Museum (of af en toe een andere locatie) te vinden en elke keer weer levert dat stof tot nadenken, nieuwe inzichten en soms ook nieuws op. Wat ik u nog schuldig ben is het antwoord op de vraag: waarom al zó vroeg een verkiezingsdebat? Het antwoord is simpel: het is de bedoeling dat deze avond, ondanks de aanwezigheid van politici, nu juist géén lijsttrekkersdebat, maar vooral een avond van en voor de kiezer wordt. Het is aan u om te bepalen waarover het de komende gemeenteraadsverkiezingen moet gaan. Die onderwerpen mag u, op de avond zelf, aandragen en voorafgaand in onze ‘verkiezingsbus’ stoppen.
Noteer dus alvast in uw agenda: 27 november, Het Eerste Grote Dordtse Verkiezingsdebat, Dordrechts Museum, aanvang 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur).

(Infor(met toestemming van Kees Thies laten we soms zien, wat dagelijks bij het ontbijt kan worden gelezen op een vaste plek in AD De Dordtenaar. Elke dag Thies: Dat kan alleen via de krant)Deel dit bericht met je vrienden!