maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

EO-presentatoren Herman en Mirjam bezoeken vier dagen lang de stad Dordrecht

7 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - 65-jarige Teun van der Weijden is evangelist en wil mensen graag bij God brengen. Jaren geleden kreeg hij een droom van God, waarin hem duidelijk werd gemaakt dat Nederland getroffen zou worden door een vloed als ze zich niet zouden bekeren. Daarom wil hij nu zoveel mogelijk mensen vertellen over de liefde van God. Zelf trekt hij graag de Biesbosch in met zijn bootje, en presentator Herman vaart met hem mee terwijl ze het gesprek aan gaan over de dreiging van het water.

Stoelen, banken, kinderspulletjes: de Huisraadbank heeft het. Riet van der Werf is mede-initiatiefnemer van deze stichting en helpt mensen aan huisraad die dit om allerlei redenen niet zelf kunnen betalen. Riet is ervan overtuigd dat God voor iedereen een plek heeft in Zijn Koninkrijk, ook al denk je zelf dat je er weinig toe doet. Riet heeft vroeger ook geworsteld met een laag zelfbeeld, maar ze ontdekte dat God anders kijkt: de nadruk ligt niet op diploma's, maar op het feit dat je je inzet voor God en je medemens.

Geloven op 2
Voor 'Geloven op 2' duiken presentatoren Mirjam Bouwman en Herman Wegter wekelijks onder in een andere plaats in Nederland. Daar gaan ze op zoek naar inspirerende bewoners en (geloofs)verhalen die het hart raken. 'Geloven op 2' is een programma met inspiratie en hoop. Maandag 11 november (16.35 uur), dinsdag 12 november tot met donderdag 14 november (17.05 uur) op Nederland 2.

Lees meer over:

biesbosch huisraadbank
Deel dit bericht met je vrienden!