donderdag 6 mei 2021

Alles over Dordrecht

Stichting Senia gaat een leesgroep geschiedenis oprichten

7 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In samenwerking met boekhandel  Vos & Van der Leer organiseert Stichting Senia op maandag 25 november 2013 om 10.00 uur een informatiebijeenkomst  voor mensen  die belangstelling hebben voor een leesgroep geschiedenis. De informatiebijeenkomst vindt plaats  bij Boekhandel  Vos& Van der Leer  op de Voorstraat in Dordrecht en is bedoeld voor belangstellenden uit de regio. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Veel mensen die graag lezen hebben te weinig mogelijkheid om  over de gelezen boeken te praten. Zij zouden graag deel uitmaken van een leesgroep. Maar in de praktijk blijkt het lastig om zich aan te sluiten bij bestaande groepen of om een eigen groep op te richten.

Stichting Senia richt in heel Nederland leesgroepen op, waaronder ook specifiek voor mensen die graag romans lezen met een historische achtergrond. Ondersteuning wordt geboden bij het opstarten middels de zogenoemde leeswijzers. Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot  gesprekken met  anderen over uiteenlopende thema’s.

Eigentijdse literatuur
Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk jaar kunnen zij vijf tot zeven titels kiezen uit een uitgebreide  geschiedenis-literatuurlijst, die wordt aangeboden door Stichting Senia. Daarin staat veel  eigentijdse literatuur die goed toegankelijk is voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen. De kosten voor deelname aan een leesgroep zijn € 28,50 per persoon per jaar. 

Informatie
Belangstellenden kunnen zich aanmelden ter plaatse bij Boekhandel Vos & Van der Leer of bij Stichting Senia. Ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom.

Deel dit bericht met je vrienden!