zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Koninklijke Onderscheiding voor Voorzitter Hockeyclub

6 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Betsie de Heer, aftredend voorzitter van hockeyclub DMHC Dordrecht, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Woensdag 6 november heeft zij uit handen van burgemeester Arno Brok de koninklijke onderscheiding ontvangen.

Dit gebeurde tijdens de Algemene Leden Vergadering van DMHC waar afscheid werd genomen van Betsie de Heer als voorzitter van hockeyclub DMHC.

Bij deze vergadering was naast vele leden van DMHC ook wethouder Sport, Rinette Reynvaan aanwezig.

Betsie was 9 jaar voorzitter van Hockeyclub DMHC in Dordrecht. Onder haar voorzitterschap is de club uitgegroeid van een vereniging van 500 leden naar 1.000 leden en is het sportcomplex uitgebreid van 3 naar 4 velden waaronder twee moderne semi-watervelden.

De onderscheiding werd uitgereikt, omdat zij zich vele jaren, belangeloos voor de samenleving heeft ingezet bij meerdere organisaties. Naast het voorzitterschap van DMHC zette zij zich in bij Kinderdagverblijf COKD waar zij meer dan 5 jaar lid van het bestuur en van de Oudervereniging was.

Bij Damacitia is zij 10 jaar actief lid en als penningmeester verantwoordelijk bij de Lustrumcommissie.

Bij School Vest gaf zij 12 jaar lang, wekelijks, lees-bijles aan moeilijk lezende kinderen, en was daarnaast jarenlang lid van de oudercommissie en betrokken bij diverse schoolactiviteiten.

Bij de Nederlandse Schaakbond, afdeling Dordrecht, is zij 25 jaar lang betrokken geweest bij de organisatie van het jaarlijkse Internationale Schaaktoernooi in Dordrecht.

Betsie wordt opgevolgd door Maaike Haasnoot (36). Daarnaast is Erwin Prickaertz (44) benoemd tot vice-voorzitter.

Foto: © DMHC / Aiji Kley.

 

Lees meer over:

onderscheiding hockey dmhc
Deel dit bericht met je vrienden!