donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Files kosten bedrijfsleven 50 miljoen euro

6 november 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN  -  De vele files in de provincie Zuid-Holland kosten de transportsector jaarlijks 50 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van TNO in opdracht van de transportbranche.

Vaanplein
Het meeste is de transportsector kwijt aan de files bij het Vaanplein op de A15. In totaal staan er zeven knelpunten uit onze regio in de top 20.

Door de aanleg van extra rijbanen is het aantal files de laatste jaren flink afgenomen. De transportsector is bang dat door de bezuinigingen de plannen voor verdere verbeteringen worden uitgesteld.

Drukste avondspits
Uit een onderzoek van navigatiebedrijf TomTom blijkt dat Rotterdam de drukste avondspits van Nederland heeft. Automobilisten moeten meer dan de helft optellen bij hun normale reistijd. De ochtendspits in Rotterdam valt daarentegen heel erg mee. Daarom staat de stad in de landelijke lijst pas op de vierde plaats als het gaat om 'verkeersproblematiek'.

Wereldwijd staan mensen in Moskou het langst vast in het verkeer. Over een ritje dat normaal een uur zou moeten duren, doe je in de Russische hoofdstad al snel 2,5 uur.

Bron: RTV Rijnmond.

Zie ook:

Lees meer over:

A15 files
Deel dit bericht met je vrienden!