donderdag 9 juli 2020

Alles over Dordrecht

Verrassende CDA-verkiezingslijst met jongeren op verkiesbare plaats

31 oktober 2013

DORDRECHT - Het Dordtse CDA gaat de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 in met twee lijsttrekkers. Dat is zojuist bekend gemaakt op de CDA ledenvergadering in de Ontmoetingskerk in Dordrecht.
 
Bert van de Burgt (1) en Peter Heijkoop (2) zullen tijdens de verkiezingen het duo vormen, waarmee het CDA de kiezer tegemoet gaat treden. Ook de rest van de lijst bevat een aantal verrassingen. Zo staat de bekende huisarts Kees Rovers op plaats 4 en campagneleider Christiaan Merkuur op 5. Met Bert van de Burgt/Kees Rovers enerzijds en Peter Heijkoop/Christiaan Merkuur anderzijds, kiest het CDA voor een mix aan bekende ervaring en jong talent. Voor zover bekend is het CDA hiermee de enige partij waar ook jongere mensen op een verkiesbare plaats staan.

Andere hoog genoteerde kandidaten zijn Marianne Wamelink (betrokken bij het Babyhuis), Inge Mous, Sahin Seme en Theo Oostenrijk. Ook qua lijstduwers presenteert het CDA bekende Dordtenaren, onder andere Bas Heijstek (Wantijbad/Inter Amicos), Dion van Steensel (oud-wethouder) en Bob van de Burgt (coördinator voedselbank). De alom gewaardeerde Wim van der Kruijff kreeg van de leden, als aftredend fractievoorzitter, de ongeschreven eer om de lijst af te sluiten.

In een eerste reactie laat campagneleider Merkuur weten 'trots te zijn op deze namen'. Volgens hem is deze lijst, met zoveel mensen die vanuit praktijk zo nauw betrokken zijn bij de de wijkvoorzieningen, de zorg en de armoedebestrijding, ook een duidelijk signaal: 'Het CDA is er voor de gewone mensen. De zorgen van de keukentafel zijn onze zorgen.'

De volledige lijst zoals zojuist vastgesteld:

  1. Bert van de Burgt
  2. Peter Heijkoop
  3. Inge Mous
  4. Kees Rovers
  5. Christiaan Merkuur
  6. Marianne Wamelink
  7. Sahin Seme
  8. Theo Oostenrijk
  9. Maarten Veldhuijzen
10. Maarten Heijkoop
11. Tjark de Lange
12. Trude Schmidt
13. Kees Vos
14. Elly van Wenum
15. Bob vd Burgt
16. Adriaan van Keulen
17. Henny Korteweg
18. Peter Dillingh
19. Joost Oostlander
20. Pauline Beernink
21. Bas Heijstek
22. Koos Hogeweg
23. Dion van Steensel
24. Fieke Nugteren
25. Frans Riet
26. Peter Naeije
27. Wim vd Kruijff

 

De meest verrassende kandidaat is huisarts Kees Rovers, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw in Crabbehof de prakijk overnam van huisarts Venema. Hij had er aan de Talmaweg nabij de Stefanuskerk tot december 2012 zijn spreekkamer. Rovers wil ook in de samenleving actief worden en vooral het waarmaken van het sociale gezicht van het CDA spreekt hem aan.

 

Zie ook:

Lees meer over:

CDA gemeenteraadsverkiezingen
Deel dit bericht met je vrienden!