zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

EO filmt een week in Dordrecht

28 oktober 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Van 11-14 november staat Dordrecht centraal in het programma Geloven op 2 van de EO. In dit programma volgt de EO een week lang de organisatie van de Urban Nature Run. Dit is een fondswerfevenement van de Hoop voor Dordse goede doelen. In Geloven op 2 gaat het over leven en geloven waarbij elke week een andere plaats in Nederland wordt bezocht.

Docusoap
Tijdens het programma zijn Jeroen van Heusden en Michel van Rijswoud dagelijks te zien. Jeroen is vrijwilliger en voortrekker van de organisatie van de Urban Nature Run van De Hoop. Michel is bijna afgerond in zijn traject bij De Hoop en gaat meedoen met de run. Zal het Jeroen lukken om een goede run te organiseren en geld in te zamelen voor de drie goede doelen en zal het Michel lukken om het zware trainen vol te houden en de obstakels te overwinnen?

Urban Nature Run
De Urban Nature Run is een nieuw evenement in Dordrecht en vindt plaats op 9 november. De run is er voor avontuurlijke renners die door de modder en uiteenlopende hindernissen willen ploeteren, inclusief de Watertoren van Dordrecht . Meer info op www.urbannaturerun.nl.

Goede Doelen
De opbrengst van de Urban Nature Run komt ten goede aan drie goede doelen in Dordrecht: het inloophuis De Hoop, de Voedselbank en de Kledingbank van Dordrecht. Het inloophuis is bedoeld voor mensen aan de rand van de samenleving, zoals daklozen en verslaafden. De medewerkers willen de bezoekers een warme en veilige plek bieden. De Voedselbank verzamelt levensmiddelen en basisbenodigdheden en de Kledingbank neemt goede, herbruikbare kleding in. Deze producten worden uitgedeeld aan mensen die het hard nodig hebben, maar dit niet kunnen betalen.

Deel dit bericht met je vrienden!