woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

Papendrechtse en Dordtse mantelzorgers in ’t zonnetje bij Rivas Zorggroep

25 oktober 2013

DORDRECHT / PAPENDRECHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt mede door de bijdrage van familieleden, buren, vrienden en vrijwilligers (mantelzorgers). Daarom zet Rivas Zorggroep op donderdag 14 november Papendrechtse en Dordtse mantelzorgers in ’t zonnetje. Zij kunnen samen met een introducé genieten van een ontspannen middag in De Waalburcht in Papendrecht. Van 14.00 tot 16.00 uur vinden op deze Rivas-locatie allerlei leuke activiteiten plaats.

Onmisbaar
De bijdrage die mantelzorgers leveren aan de zorg voor iemand uit hun omgeving is onmisbaar. ‘Er zijn in Nederland meer dan twee miljoen mantelzorgers’, vertelt Marrie Cornelisse, teamleider bij De Waalburcht. ‘In de thuiszorg, maar zeker ook op onze woonlocaties zien we hoe belangrijk hun betrokkenheid is voor de cliënt. Hun inzet en betrokkenheid waarderen we erg en één keer per jaar wordt daar extra bij stilgestaan, namelijk op de Dag van de Mantelzorg. Naar aanleiding daarvan zetten wij de mantelzorgers in ’t zonnetje.’

Van high tea tot wijnproeverij
Op deze speciale middag staat ontspanning voorop. Marrie: ‘Alle gasten kunnen rekenen op een muzikaal ontvangst. En na het officiële welkomstmoment kunnen de mantelzorgers en hun introducés genieten van een high tea, handverzorging, proeverij van de maaltijdservice en een wijnproeverij.’ Daarvoor krijgt Rivas hulp van Bas van der Heijden, wijnhuis De Paap en Slijterij Wijnhandel Gerard Kremers uit Papendrecht. ‘Ook is het mogelijk om de bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol te laten meten of een van de informatiekramen te bezoeken.’

Ervaringen delen!
‘Zo’n middag is ook een goede gelegenheid om onderling ervaringen uit te wissen’, gaat Marrie verder. ‘Daarom kunnen mantelzorgers, als zij daar behoefte aan hebben, meedoen aan een gespreksgroep onder leiding van Harma Gelms, Humanistisch geestelijk verzorger. Daarin staat het onderwerp Mantelzorger en hoe gaat het nu met u centraal.’

Meer informatie en aanmelden
De middag vindt plaats in woonzorgcentrum De Waalburcht aan de Kleine Waal 6 in Papendrecht. Voor het bijwonen van de middag kunnen mantelzorgers zich aanmelden bij Louise Hamels, per e-mail: l.hamels@rivas.nl of bij de receptie van De Wieken, tel: (078) 644 13 13, De Waalburcht, tel: (078) 644 31 00 of De Markt (078) 644 32 00. Ook mensen die zelf een mantelzorger hebben, kunnen hem of haar opgeven. Voorwaarde hiervoor is dat de mantelzorger in Papendrecht of Dordrecht woont. Iedere mantelzorger mag één introducé meenemen en deelname is gratis.

Lees meer over:

rivas waalburcht kleine waal
Deel dit bericht met je vrienden!