donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Lijsttrekker ChristenUnie/SGP Dordrecht: Rik van der Linden

25 oktober 2013

DORDRECHT - (persbericht) Rik van der Linden is de nieuwe lijsttrekker van de gecombineerde lijst van de ChristenUnie en SGP voor de gemeenteraads-verkiezingen in Dordrecht. Hij is 24 oktober, door de ledenvergadering van de ChristenUnie Dordrecht gekozen. Eerder al ging de SGP-ledenvergadering akkoord met zijn kandidatuur. Op beide ledenvergaderingen is ook het conceptverkiezingsprogramma besproken. Dit wordt binnenkort gepresenteerd.

Van der Linden is sinds eind 2009 burgerraadslid, en is ook enkele maanden raadslid geweest. Hij werkt als beleidsadviseur. Van der Linden: “Onze partijen nemen de bijbel als basis. In ons programma leggen we aan de ene kant de nadruk op de eigen verantwoordelijkheid van mensen, maar hebben we tegelijkertijd oog voor de sociale omstandigheden en maatschappelijke ontwikkelingen in de stad.” De vergadering vond plaats in de Duurzaamheidsfabriek Dordrecht, omdat duurzaamheid één van de belangrijke thema’s is in het programma.

In de ledenvergaderingen van de ChristenUnie en de SGP zijn ook de andere kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Op nummer twee en drie staan de huidige raadsleden Bert Staat en Sandra Catsburg, op nummer vier en zes de huidige burgerraadsleden Joost Veldman en Elco van Burg. Op nummer vijf staat nieuwkomer Jan-Willem Boersma.

Rik van der Linden (1967) komt uit Groningen en hij werkt als beleidsadviseur. Hij houdt zich binnen de fractie vooral bezig met economische onderwerpen en met verkeer en vervoer. Rik is lid van de ChristenUnie, omdat christelijke politiek aan de ene kant de nadruk legt op eigen verantwoordelijkheid van mensen, maar tegelijkertijd oog heeft voor de sociale omstandigheden en maatschappelijke ontwikkelingen.

 

Deel dit bericht met je vrienden!