donderdag 20 januari 2022

Alles over Dordrecht

Honderden reacties op internet rond wachtgeld vanaf 2002 voor ex-wethouder Jannie van der Loos

22 oktober 2013

DORDRECHT - Op de website van de Telegraaf en bij Geen stijl wordt massaal gereageerd op het gegeven, dat een ex-wethouder van Dordrecht vanaf 2002 in een wachtgeldregeling zit. Bij de Telegraaf staat de teller rond drie uur op ruim zevenhonderd commentaren.

Voor het land is het een nieuw debat. In Dordrecht werd er eerder over gesproken. De gemeente heeft tot een appèl op haar gedaan om niet maximaal haar rechten op wachtgeld meer te benutten. Formeel staat zij op basis van de afspraken die er waren in 2002 in haar recht.

De website van de Telegraaf heeft ook het gesprek van Ad van den Herik met Jannie van der Loos als voorzitter van de voedselbank geplaatst. Dat deel van haar vrijwilligerswerk wordt in veel reacties genoemd.

PvdA wethouder Jannie van der Loos, die in 2002 aftrad, ligt wederom onder vuur. Ze krijgt nog steeds wachtgeld. Volgens publicaties op de website van de Telegraaf heeft zij al 503.485 euro aan wachtgeld opgestreken.Ook de website Geen stijl noemt haar. De gemeente Dordrecht heeft cijfers prijs gegeven, na een WOB verzoek, die terug gaan tot 2006. Ook voor die tijd, zat de PvdA wethouder van toen in de regeling, zo bleek eerder tijdens perspublicaties in Dordrecht. Formeel handelt zij volgens de regels.

Inmiddels wordt een brief gepubliceerd op openbare websites, waarruit blijkt welke bedragen zijn uitgekeerd aan oud wethouders van Dordrecht:Jannie van der Loos wordt over 2013 als enige nog genoemd.

  • PDF wachtgelddordt.pdf
Jannie van der Loos werd in 1990 wethouder van Dordrecht voor de PvdA en was dat twaalf jaar lang. Zij zwaaide in 2002 af om te gaan studeren, zo vertelde zij eerder aan dew media.
De gemeente Dordrecht kan haar formeel niks maken, want zij maakt van haar rechten gebruik. Janie van der Loos heeft ook nooit een sollicitatieplicht gehad. Zo waren de regels toen zij in 2002 stopte.
n het verleden is wel een moteel appel op haar gedaan om af te zien van haar rechten. Deze discussie speelt momenteel ook rond de vertrekkende burgemeester van Groningen, die per 1 november stopt.
De kosten die in Dordt met wachtgeld zijn gemoeid, worden gedragen door de gemeente Dordrecht.
De landelijke aandacht komt ook omdat in de brief van de gemeente recente uitkeringen staan.
 
Al begin 2011 speelde de kwestie in Dordrecht nav een publicatie in Elsevier.

 

Lees meer over:

wachtgeld Jannie van der Loos
Deel dit bericht met je vrienden!