vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Dag van de Duurzaamheid vol weetjes, tips en boeiende verhalen

10 oktober 2013

DORDRECHT - Woensdag 9 en donderdag 10 oktober stonden bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in het teken van de Dag van de Duurzaamheid. Drie Dordtse wethouders leerden jonge bezoekers en basisschoolleerlingen over duurzaamheid, wisselden tips en weetjes uit en trakteerden jong én oud op verhalen over duurzaamheid tijdens de voorleesmiddag.

“Ga allemaal maar eens lekker zitten, zitten zodat je goed kan luisteren.” Wethouder Bert van de Burgt spreekt een flinke club aandachtig luisterende kinderen toe voordat hij start met zijn verhaal uit verhalenbundel ‘Nog lang en gelukkig’. Samen met wethouder Jasper Mos las wethouder Van de Burgt woensdagmiddag jonge bezoekers voor uit de bundel met verhalen over duurzaamheid en geluk.

Ruim 50 kinderen kwamen af op de voorleesmiddag georganiseerd in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. In de ochtend van 10 oktober, de daadwerkelijke Dag van de Duurzaamheid, bezocht OBS Noordhove het centrum om de Stadsboerderij van Weizigt te scannen op duurzaamheid. Aansluitend testte wethouder Harry Wagemakers de kennis van de leerlingen door middel van een duurzaamheidsquiz. Na een spannende strijd namen drie dames het tegen elkaar op in de finale. Luid klappend feliciteerden de leerlingen uiteindelijk hun klasgenootje Gina met de overwinning.

De wethouder werd daarna nog even stevig aan de tand gevoeld door de leerlingen over de duurzaamheid van Dordrecht. Ook de outfit van de wethouder werd besproken: “U bent altijd zo mooi gekleed, maar is uw pak ook duurzaam?” Het programma werd passend afgesloten met de Ontdektocht waarbij de klas nog eens extra uitgedaagd werd na te denken over de verschillende aspecten van duurzaamheid.

De dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda. Jaarlijks worden er door het hele land op 10/10 duurzame activiteiten georganiseerd. Duurzaamheidscentrum Weizigt is het gehele jaar actief bezig met het stimuleren van duurzaam denken en handelen en sluit uiteraard ook aan bij de Dag van de Duurzaamheid.

Deel dit bericht met je vrienden!