zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Eerste keramiekmarkt op Statenplein goed bezocht

7 oktober 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De veertiende Keramiekmarkt Dordrecht werd afgelopen zondag 6 oktober voor de eerste keer op het Statenplein georganiseerd. De organiserende stichting week uit vanwege de renovatie en herinrichting van het Hof. 

Het Statenplein en het Hof hebben een historische relatie. Het Statenplein is genoemd naar de eerste vrije statenvergadering van 19 juli 1572 waarop in de refter van het Hof onbedoeld de basis werd gelegd voor het Nederland van nu. Het Hof laat vanaf 2015 zien dat de wieg van Nederland in Dordrecht heeft gestaan door de vergadering in opdracht van Prins Willlem van Oranje. Zijn secretaris Marnix zat de vergadering voor.

Het publiek kon tijdens de gratis toegankelijke keramiekmarkt kennis maken met keramiek als kunstuiting, keramiektechniek en keramiek in historisch perspectief. Deze keramiekmarkt is een ontmoetingsplaats bij uitstek voor keramisten, galeriehouders, verzamelaars en liefhebbers.

Foto: Fokko van der Straaten.

Lees meer over:

hof keramiek statenplein
Deel dit bericht met je vrienden!