donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Topper als seizoen opener voor de Dordrecht Lions in de Nederlandse ijshockey eredivisie

3 oktober 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Aanstaande vrijdag 3 oktober om 20.30 is het zo ver; De eerste competitie wedstrijd in de Nederlandse eredivisie voor de Dordrecht Lions van 2013-2014. De eerste wedstrijd wordt gestreden in en tegen Tilburg, de bekerkampioen en finalist in het kampioenschap van vorig jaar. De tweede wedstrijd wordt zaterdag 4 oktober om 18.45 gespeeld in eigen huis tegen HYC Herentals, de enige Belgische club die deelneemt aan de Nederlandse competitie.

Tilburg geldt al jaren als titelfavoriet in de Nederlandse eredivisie, zo ook dit seizoen. De club viert dit jaar haar 75 jarige jubileum en zal alles op alles zetten om dit te mogen vieren met een aantal prijzen. Vorig week was HYS The Hague te sterk voor de Trappers in strijd om de Ron Bertelingschaal waardoor zij vermoedelijk gretig aan de competitie zullen willen starten.

Tilburg Trappers is een sterke ploeg met voldoende kader om Dordrecht te verslaan. Zij zullen daarom ook favoriet zijn in deze ontmoeting. De strijd tussen David en Goliat is echter nog niet gestreden. De Lions zijn er in ieder geval klaar voor om naar stappegoor af te reizen. De eerste krachtmeting tussen de nieuwe Dordtse formatie en een Nederlands eredivisieteam.

Zaterdag staat de ontmoeting met HYC Herentals op het programma. Na de afgelaste wedstrijd van vorig weekeinde is er deze zaterdag geen ontkomen aan. Na vrijdag zal de Dordtse formatie zich goed moeten herstellen voor de wedstrijd van zaterdag. Herentals heeft zich vorig jaar bewezen als gretige ploeg in de eredivisie waar weldegelijk rekening mee gehouden moet worden. Ook zij zullen na het missen van de play offs vorig jaar dit jaar zich verder willen bewijzen door deze wel te halen om te kunnen strijden om het Nederlands kampioenschap, hoe gek dit ook klinkt als Belgische ploeg.

Zaterdag 4 oktober dus de eerste thuiswedstrijd van de nederlandse ijshockey eredivisie voor de Dordrecht Lions. De wedstrijd begint om 18.45.

Saturday night is hockey night in Dordrecht!

Entree € 10 voor volwassene, € 6 jeugd (13 t/m 17 jaar) en € 3 kind (4 t/m 12 jaar).

Lees meer over:

lions ijshockey
Deel dit bericht met je vrienden!