donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Fietsersbond Dordrecht niet verrast dat stad niet is genomineerd als fietsstad 2014

3 oktober 2013

DORDRECHT - De stad Dordrecht is afgevallen in de competitie naar Fietsstad 2014. De Fietsersbond afdeling Dordrecht maakt dit op de eigen site bekend. De vereniging onder voorzitterschap van William Nederpelt zegt niet verrast te zijn.  Dordt zou wel plannen hebben gemaakt, maar daarvan is op sttraat nog weinig zichtbaar.  Dordt zou wel een voorbeeldstad kunnen worden als de plannen worden uitgevoerd.

De fietsersbond meldt:

Dordrecht is niet genomineerd voor Fietsstad 2014

Fietsersbondafdeling niet verrast

Dordrecht wordt geen Fietsstad 2014. Onderzoekers van de Fietsersbond hebben vandaag vijf andere kandidaat-gemeenten genomineerd.

Voor de Dordtse Fietsersbond, komt dit niet onverwacht.

De gemeente Dordrecht heeft immers de afgelopen jaren wel veel plannen gemaakt en de gemeenteraad heeft ook wel de ambitie om een echte fietsstad te worden. Echter op straat is dat nog niet zichtbaar. In vergelijking met andere steden valt er in Dordrecht nog veel te verbeteren.

Wanneer het plan van de wethouder Verkeer, Jasper Mos om Dordrecht echt een voorbeeldstad te laten worden goed wordt uitgevoerd, maakt ze over een aantal jaar wel een kans. De concurrentie is echter groot en wanneer er over investeringen in fietsbeleid wordt geschreven gaat het tegenwoordig steeds over miljoenen. Dus met een goede ambitie, een goed uitvoeringsplan en natuurlijk veel fietsende Dordtenaren maakt ze in de toekomst wel kans op deze titel.

Lees meer over:

fietsersbond fietsstad
Deel dit bericht met je vrienden!