donderdag 24 juni 2021

Alles over Dordrecht

Unieke samenwerking gestart door koplopers MVO Drechtsteden

30 september 2013 (door Eva Baars)

DORDRECHT -  Donderdag 26 september vond de eerste bijeenkomst van de leden van bedrijvennetwerk MVO Drechtsteden plaats. Maar liefst 33 bedrijven hebben zich tot nu toe aangesloten bij dit duurzame netwerk. Door kennis over te dragen en samen te werken gaan de leden elkaar ondersteunen om MVO, nog verder, te implementeren in hun bedrijfsvoering.

Henk Mirck, regionaal portefeuillehouder Duurzaamheid, trapte de avond af met een praktijkcase over Humana. Topspreker Marthijn Junggeburth, MVO-manager van Bavaria, inspireerde de leden vervolgens met een lezing over de praktische invulling van duurzaam ondernemen bij de bierbrouwerij uit Lieshout. Hierbij kwamen dilemma’s over alcohol en MVO aan bod. Aansluitend ging de leden uiteen in een drietal werkgroepen, Communities of Practice. Bedrijven gaan hierbij gezamenlijk aan de slag om hun bedrijfsvoering te verduurzamen en te leren van elkaars Best Practices. De leden worden hierin begeleid door ervaren experts uit het bedrijfsleven.

Elk jaar worden er vijf bijeenkomsten voor de leden van MVO Drechtsteden georganiseerd. Onder andere Rabobank Drechtsteden, VORM Ontwikkeling, Netwerk NV, AA Lease, Heerema en Xylem Water Solutions zijn reeds lid van het netwerk. Bedrijven die zich graag aan willen sluiten bij MVO Drechtsteden kunnen zich aanmelden via: mvodrechtsteden@dordrecht.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!